Foto: Vida Press

Ja tev mājās nav lazdu riekstu, nebēdā - izmanto tos, kuri tev ir pieejami. Itāļi biscotti pagatavošanai parasti izmanto mandeles un bauda šos bezgala gardos cepumus ar tasi kafijas.

70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

270 gkviešu milti5 mlcepamais pulveris40 gsviests200 gcukurs2 gab.olas2.5 mlvaniļas esence100 glazdu rieksti, sakapāti100 gtumšā šokolāde, samlacināta150 gbaltā šokolāde šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

3

Citā bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Pa vienai pievieno olas un katru rūpīgi iekuļ masā. Pievieno vaniļas esenci, riekstus, šokolādi un vienmērīgi iemaisa.

4

Sviesta masā iesijā sajauktās sausās sastāvdaļas un iemaisa, līdz izveidojas mīkla.

5

Sadala mīklu divās daļās, darba virsmu un rokas pārkaisa ar nelielu miltu daudzumu. Katru mīklas daļu ar rokām sarullē aptuveni 30 centimetrus garā "desiņā", liek uz cepamās plāts un cep krāsnī aptuveni 35 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

6

Izņem cepumus no krāsns un sagriež vēlamā biezuma šķēlēs. Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 150 grādiem un liek cepumus krāsnī uz vēl 20 minūtēm, lai tie apkalstu.

7

Izņem cepumus no krāsns un atdzesē.

8

Ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Katru cepumu līdz pusei iemērc šokolādē un liek uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!