Lečo ar čorizo desu
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g pikantā čorizo desa
pikantā čorizo desa
350 g
350 g sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
500 g
500 g sarkanā paprika
sarkanā paprika
500 g
500 g blendēti tomāti (svaigi vai konservēti)
blendēti tomāti (svaigi vai konservēti)
6 gab.
6 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK malta saldā paprika
malta saldā paprika
1 TK
1 TK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
1 TK
1 TK kaltēts oregano
kaltēts oregano
1 ĒK
1 ĒK vīnogu etiķis
vīnogu etiķis
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mazliet citāda lečo recepte, kura patiks tiem, kas mīl pikantāku un stiprāku ēdienu ar Dienvidjūras piesitienu. Viegli un ātri pagatavojams, reizē sātīgs un ne pārāk smags ēdiens, kurš ēdams gan atsevišķi, gan kā piedeva rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem. Sildošs, bet neuzbāzīgs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Čorizo desai novelk ādu un sagriež apmēram 5 cm garos, pabiezos salmiņos. Cep uz lielas uguns, kamēr desa kārtīgi apcepusies. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un salmiņos sagrieztu sarkano sīpolu, apcep, līdz sīpols ir aprāvies un kļuvis nedaudz mīksts. Tad pievieno salmiņos sagrieztu papriku un turpina cept.

    Pievieno malto papriku, baziliku un oregano. Ja tiek izmantoti svaigi nevis kaltēti garšaugi, tos pievieno tad, kad lečo jau ir gatavs!

    Pielej etiķi, visu samaisa. Lēnām pievieno blendētus tomātus, liekot klāt pa daļām un iemaisot. Kad visi tomāti pievienoti, pagaida, kamēr maisījums uzmet burbuļus, samazina karstumu uz mazu, uzliek pannai vāku un sutina apmēram 20 minūtes, ik pa laikam (bet ne bieži) apmaisot.

    Ja nepieciešams, pievieno sāli.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.