Lēcu buljonzupa ar spinātiem
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. vidēja izmēra kartupelis
vidēja izmēra kartupelis
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
100 g
100 g lēcas
lēcas
1.5 l
1.5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1 gab.
1 gab. neliels sarkanais sīpols
neliels sarkanais sīpols
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
100 g
100 g spināti
spināti
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sarkanās paprikas pulveris
sarkanās paprikas pulveris
1 TK
1 TK kumins
kumins
2 gab.
2 gab. rozmarīna zariņi (vai kaltēts rozmarīns)
rozmarīna zariņi (vai kaltēts rozmarīns)
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildošas, sātīgas un spēcinošas zupas recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Un, kas nav mazsvarīgi, – bez kripatiņas gaļas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus.

    Nomizo un sagriež smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.

    Pieber maisījumam garšvielas, apmaisa un nedaudz apcep.

    Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.

    Zupu uzvāra un turpina gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīkstas.

    Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāra, lai arī spināti kļūst mīksti.

    Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm.

    Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi