Vai kādreiz ir nācies nobaudīt pastēti, kas nav no gaļas? Mūsdienu virtuvē veģetārās pastētes ieņem nozīmīgu vietu gandrīz katra labāka restorāna ēdienkartē. Bieži šie ēdieni var lepoties pat ar lielāku uzturvērtību un cilvēkam sniegto labumu. Īpaši tad, ja tā ir lēcu pastēte. Tā ir olbaltumvielām bagāta, turklāt aplaimos jūsu garšas kārpiņas ar valriekstu un žāvētu plūmju garšu.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
trešdaļa bundžas "Bonduelle" tvaicētu lēcu50 gvalrieksti7 žāvētas plūmes2 ķiploka daiviņas1 sīpols1 citrons3 ĒKaugu eļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sakarsētā eļļā 2-3 minūtes cep pusgredzenos sagrieztus sīpolus, tad pievieno veselas žāvētas plūmes bez kauliņiem un veselas mizotas ķiploka daiviņas. Cep, līdz sīpoli ir gatavi.

2

Blenderī sasmalcina riekstus, pievieno apceptos sīpolus, sāli, piparus un citrona sulu un visu vēlreiz sablendē. Pēc tam pieber lēcas un blendē maisījumu, līdz tas kļūst viendabīgs.

Pastēte labi sader ar dārzeņiem.

Starp citu, šo pastēti var izmantot gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā pildījumu pīrādziņu pagatavošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!