Lēcu un saldo kartupeļu karijs
Foto: Shutterstock
2.0000 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1 TK
1 TK ķimenes
ķimenes
1 TK
1 TK sinepju graudi
sinepju graudi
1 ĒK
1 ĒK karijs
karijs
100 g
100 g lēcas
lēcas
2 gab.
2 gab. vidēji lieli saldie kartupeļi
vidēji lieli saldie kartupeļi
500 ml
500 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
400 g
400 g kapāti tomāti savā sulā
kapāti tomāti savā sulā
400 g
400 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
2 ĒK
2 ĒK kapāta kinza
kapāta kinza
1 gab.
1 gab. nāna maize
nāna maize
2 ĒK
2 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Vakariņas
  • Brīnišķīgs, smaržīgs, nedaudz eksotisks un sātīgs vakariņu sautējums. Pēc garās darba dienas viegli un ātri pagatavojams. Pasniedz ar karoti jogurta un gabalu nāna maizes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sakapā sīpolu. Notīra un sagriež kubiņos saldos kartupeļus. Notecina auna zirņus, noliek malā.

    Sakarsē dziļu pannu vai katliņu ar eļļu un sutina tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno kariju, ķimenes un sinepes, vienu minūti karsē. Tad iemaisa lēcas, saldo kartupeļu gabaliņus, pielej dārzeņu buljonu un tomātus. Strauji uzvāra, nogriež minimālu karstumu un ļauj sautēties 15-20 minūtes, līdz lēcas un kartupeļi mīksti.

    Kad lēcas mīkstas, pievieno auna zirņus un vēlreiz uzkarsē sautējumu. Saplucina koriandra zaļumiņus un, pasniedzot kariju, pārber ar tiem porciju. Piedevās jogurts un nāna maize.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form