Foto: Privātais arhīvs

"Viena no visgaršīgākajām bērnības ābolkūkām "Sapnis" – tā ir drupena, bet ne sausa, mutē kūstoša un reizē svaiga," raksta Santa no garšīgās recepšu lapas "Santas saldā virtuve".

80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.āboli200 gsviests3 gab.olas2 glāzesmilti1 glāzecukurs1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls pēc garšasvaniļas ekstrakts (der arī cukurs) pēc garšaskanēlis

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar 2/3 cukura un vaniļu pēc garšas. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.

3

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.

4

Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

5

Pārējo mīklu ieklāj veidnē (20 cm), ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem ventilatora režīmā.

7

Ābolus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves un ber mīklas "groziņā", un izlīdzina. Ja vēlas, pārkaisa ar kanēli un cukuru.

8

Saputo olas baltumus ar atlikušo 1/3 cukura stingrās putās un klāj virs āboliem.

9

No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs olbaltuma putām.

10

Liek krāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas.

Foto: Santas saldā virtuve

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!