Lēni cepts mežacūkas ciskas cepetis ātrā karija marinādē
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šajā receptē mežacūkas cisku vari aizstāt ar citu medījumu, bet gards un sulīgs cepetis izdosies arī no liellopa vai cūkas gaļas. Nebīsties no garā sastāvdaļu saraksta – patiesībā darāmā nav daudz, jo lielāko daļu darbu tavā vietā paveiks ledusskapis, cepeškrāsns un blenderis.

Gaļu liek traukā. Visas zaļā karija sastāvdaļas liek traukā, sablendē viendabīgā masā. Ar karija marinādi ieziež cepeti no visām pusēm. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku un liek ledusskapī vismaz uz diennakti.

Lēni cepts mežacūkas ciskas cepetis ātrā karija marinādē
Foto: Privātais arhīvs

Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep cepeti stundu, tad samazina karstumu līdz 120 grādiem un cep vēl četras stundas, līdz gaļa viegli nāk nost no kaula, ir sulīga un irdena. Ļauj gaļai krāsnī atdzist vismaz stundu, tad ņem trauku ārā no krāsns, atdala gaļu no kauliem, samaisa ar cepšanas laikā radušos mērci.

Gatavo cepeti pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupelīšiem, rīsiem, nūdelem, vai arī saplucina un izmanto tortilju (recepte te) vai burgeru (recepte, lūk, šeit) pildījumam.

Cepamajā traukā palikušās cepeša sulas var gan sajaukt ar saplucināto gaļu, lai tā būtu vēl sulīgāka, gan arī, caur sietu izkāšot un iztrinot biezumus, saliet pannā, iebiezināt ar kokosriekstu pienu vai saldo krējumu un uzkarsēt, pagatavojot aromātisku silto mērci piedevai pie cepeša.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form