Lēni cepts mežacūkas ciskas cepetis ātrā karija marinādē
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
mežacūkas ciska
mežacūkas ciska
ZAĻAJAM KARIJAM
 
pētersīļu buntīte
pētersīļu buntīte
3
3 kinzas zariņi
kinzas zariņi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 sīpols
sīpols
3
3 tomāti
tomāti
1 ĒK
1 ĒK rīvēta ingvera sakne
rīvēta ingvera sakne
3 ĒK
3 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šajā receptē mežacūkas cisku vari aizstāt ar citu medījumu, bet gards un sulīgs cepetis izdosies arī no liellopa vai cūkas gaļas. Nebīsties no garā sastāvdaļu saraksta – patiesībā darāmā nav daudz, jo lielāko daļu darbu tavā vietā paveiks ledusskapis, cepeškrāsns un blenderis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu liek traukā. Visas zaļā karija sastāvdaļas liek traukā, sablendē viendabīgā masā. Ar karija marinādi ieziež cepeti no visām pusēm. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku un liek ledusskapī vismaz uz diennakti.

    Lēni cepts mežacūkas ciskas cepetis ātrā karija marinādē
    Foto: Privātais arhīvs

    Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep cepeti stundu, tad samazina karstumu līdz 120 grādiem un cep vēl četras stundas, līdz gaļa viegli nāk nost no kaula, ir sulīga un irdena. Ļauj gaļai krāsnī atdzist vismaz stundu, tad ņem trauku ārā no krāsns, atdala gaļu no kauliem, samaisa ar cepšanas laikā radušos mērci.

    Gatavo cepeti pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupelīšiem, rīsiem, nūdelem, vai arī saplucina un izmanto tortilju (recepte te) vai burgeru (recepte, lūk, šeit) pildījumam.

    Cepamajā traukā palikušās cepeša sulas var gan sajaukt ar saplucināto gaļu, lai tā būtu vēl sulīgāka, gan arī, caur sietu izkāšot un iztrinot biezumus, saliet pannā, iebiezināt ar kokosriekstu pienu vai saldo krējumu un uzkarsēt, pagatavojot aromātisku silto mērci piedevai pie cepeša.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form