Lēni gatavots trusis ar baklažānu musu, viršu medus mērci un alus cepumu
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. truša pakaļkājas
truša pakaļkājas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
pēc garšas
pēc garšas garšaugi
garšaugi
Mērcei
200 ml
200 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
25 ml
25 ml sojas mērce
sojas mērce
25 g
25 g Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
25 g
25 g viršu medus
viršu medus
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
Glazētiem āboliem
100 ml
100 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
50 g
50 g viršu medus
viršu medus
1/2 gab.
1/2 gab. ābols
ābols
Musam
1 gab.
1 gab. baklažāns, liels
baklažāns, liels
75 ml
75 ml olīveļla
olīveļla
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas baltie pipari
baltie pipari
pēc garšas
pēc garšas citrona sula
citrona sula
Cepumiem
100 g
100 g milti
milti
40 g
40 g sviests
sviests
20 ml
20 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
20 g
20 g ziedputekšņi
ziedputekšņi
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "Ambiente” šefpavārs Māris Pastars piedāvā nobaudīt maigi sulīgus truša gaļas gabaliņus gaisīgā baklažānu musā. Pat, ja tev nav sifona un vakuumētāja, šis garšu salikums ir improvizācijas vērts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atkaulo truša gaļu, pārkaisa ar sāli, pipariem, garšaugiem, pārslaka ar eļļu, satin rullīti, ievakuumē un vāra 75 minūtes 60 grādu temperatūrā, tad atdzesē un sagriež.

    Gatavo mērci. Katliņā vāra alu, līdz puse ir iztvaikojusi, tad pievieno sojas mērci, sinepes, medu, vāra 2 - 3 minūtes, tad iebiezina ar nelielā ūdens daudzumā iemaisītu kartupeļu cieti un atdzesē.

    Gatavo glazētus ābolus. Katliņā uzvāra baltvīnu ar medu un uz mazas temperatūras liek vārīties šķēlītēs sagrieztu ābolu. Kad ābola šķēlītes ir vienmērīgi izsilušas, tās atdzesē.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Gatavo musu. Sadursta ar nazi baklažānu, liek krāsnī un cep, līdz tas kļūst mīksts, tad pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Baklažāna mīkstumam pievieno sāli, baltos piparus, citronu sulu pēc gaumes un blendē, tievā strūklakā pievienojot eļļu. Gatavo masu izberž caur sietu, piepilda putukrējuma sifonā, liek ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm.

    Gatavo cepumus. Viendabīgā masā samīca miltus, sviestu, alu, sāli, cukuru un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Masu izveltnē, liek krāsnī uz 10 minūtēm. Tad izņem, apsmērē ar sakultu olas baltumu, uzber ziedputekšņus un cep vēl 30 sekundes.

    Ēdienu pasniedz, sastāvdaļas izkārtojot uz šķīvja, un dekorē ar kresēm.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form