Lēta rauga mīkla īpaši pufīgiem pīrādziņiem
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Mēdz teikt, ka tieši slinkums virza pasaules progresu. Šo apgalvojumu var attiecināt arī uz to, kā radās šīs mīklas recepte. Kāda lietainā brīvdienā gribēju piesildīt māju ar pīrādziņu aromātu, bet konstatēju, ka pa rokai nav ne olu, ne sviesta paciņas, ne skāba krējuma, ko parasti biju radusi izmantot rauga mīklas gatavošanai. Nolēmu eksperimentēt, mīklas gatavošanai izmantojot produktus, ko izdevās "sakasīt" ledusskapī un virtuves skapīšu krājumos. Rezultāts izdevās vairāk kā pārliecinošs, jo speķa pīrādziņi no šīs mīklas sanāca ļoti mīksti un pufīgi, bet ābolu plātsmaize – īpaši sulīga, turklāt bez liekiem tēriņiem," tā savu rauga mīklas recepti piesaka Antuanete.

Uzsilda pienu, kam pievieno sāli, cukuru un sviestu. Maisa, līdz sviests ir izkusis, tad pakāpeniski pievieno miltus, kas iepriekš samaisīti ar sauso raugu, un mīca mīklu (es izmantoju mikseri), pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno eļļu un turpina mīcīt vēl pāris minūtes.

Padoms: ja sviesta nav, var izmantot tikai eļļu (100 ml).

Liek mīklu bļodā, pārklāj ar drāniņu un siltā vietā raudzē aptuveni divas stundas siltumā (mīklas raudzēšanai var izmantot arī cepeškrāsni, kas uzsildīta līdz 30 grādiem), ik pa laikam atmīcot mīklu, kad tā pacēlusies (atmīcīšana jāveic aptuveni 3x).

No gatavās mīklas veido pīrādziņus ar dažādiem pildījumiem, liek uz plāts un pirms cepšanas pīrādziņus vēlreiz uzraudzē, tad apsmērē ar olu un liek cepties 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm.

Mīklu ir ideāli piemērota arī plātsmaizes pamatnei un citu rauga mīklas iztrādājumu gatavošanai.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form