Lielā lauku torte no 30 olu biskvīta
Foto: Shutterstock
2.8000 20
30 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
30 ĒK
30 ĒK milti
milti
30 ĒK
30 ĒK cukurs
cukurs
30 gab.
30 gab. olas
olas
Pildījums:
6 gab.
6 gab. olas
olas
1 l
1 l piens
piens
12 ĒK
12 ĒK cukurs
cukurs
12 ĒK
12 ĒK milti
milti
600 g
600 g sviests
sviests
 
skābs ievārījums
skābs ievārījums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Pošoties lielākiem godiem, jācep klasiska lauku torte no 30 olu biskvīta, starp kura kartām dāsni pildīts trekns vārītais sviesta krēms un ieziesta skābu dārza ogu zapte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biskvīts: Pirmais biskvīts no trim. Vajadzēs 10 olas un 10 ēdamkarotes vaniļas cukura. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. 10 dzeltenumiem liek klāt 8 ēdamkarotes cukura. 2 ēdamkarotes cukura sakuļ ar olu baltumu (tad tas labāk sakuļas).

    Olu dzeltenuma kulšanai mikserim jāustāda lielāks ātrums, nekā kuļot olas baltumam. Olu dzeltenums ir gatavs tad, kad kūluma vietā veidojas tādi kā riņķi.

    Olu baltumā cukuru liek pēc tam, kad tas jau mazliet sakults. Olu baltums ir gatavs tad, kad tas ir stingrās putās.

    Kad olas gatavas, sakultajā olu dzeltenumā iecilā 10 ēdamkarotes miltu, tad iecilā arī olu baltumu. Kad viss ir iecilāts, masu liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek sasildītā krāsnī 250*C uz 20 minūtēm. Pirmās 9 – 10 minūtes nedrīkst virināt krāsns durvis. Kad biskvīts gatavs, to ņem ārā no krāsns un cep nākamo, līdz izceptas visas trīs ripas. Biskvīta plāksnes noteikti jāatdzesē, pirms uz tām tiek likts pildījums.

    Ja gribi taisīt biskvītu ar kakao, uz 10 olām vajadzētu pievienot 3 ēdamkarotes kakao. Bet noteikti – tīru kakao pulveri, nevis ar cukura piemaisījumu.

    Vārītais krēms: 6 olas iesit bļodā, pieber klāt 12 ēdamkarotes cukura (uz katru olu 2 ēdamkarotes cukura), pieliek mazliet (pāris karotītes) vaniļas cukura. Samaisa visu kopā, liek klāt 12 ēdamkarotes izsijātu miltu. Liek vārīties 1 l piena, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.

    Katliņā uzliek vārīties ūdeni, kas būs vajadzīgs, lai sagatavotu ūdens peldi krēmam. Kad ūdens uzvārījies, liek bļodiņu ar krēma masu ūdens peldē un intensīvi maisa. Tā, lai krēms nesaiet kunkuļos. Šo krēmu (šajā apjomā) jātaisa apmēram 30 minūtes. Jo mazāk krēma, jo mazāku laiku krēms jāsilda. Jābūt tā, lai milti pilnībā izkarst, lai tiem nav jēlās miltu garšas. Noslēpums, kā tikt vaļā no kunkuļiem, ja nu tomēr gadās kāds kunkulītis – masu sablendē.

    Kad krēms savārīts, nekas vēl nav beidzies – arī atdzesējot krēmu, tas ir jāmaisa, lai neveidotos plēve, no kā tad atkal vēlāk veidojas kunkuļi. Kā labāk un ātrāk atdzesēt krēmu? Tagad tas jāliek aukstā peldē un jāmaisa.

    Kad krēms ir atdzesēts, tam klāt iekuļ 4 paciņas mīksta sviesta. Ja vēlas, lai tortei skats un garša interesantāka, daļu krēma var iekrāsot ar kakao pulveri vai šķīstošo kafiju.

    Kāds ievārījums ir vislabākais kūkai? Brūkleņu, dzērveņu, plūmju, jāņogu un brūkleņu ievārījums ar āboliem.

    Kārtojot kūku, krēma kārtas var papildināt ar iepriekš izmērcētām rozīnēm, svaigu augļu gabaliņiem, kokosriekstu skaidiņām, grauzdētiem riekstiem un citiem labumiem pēc katras saimnieces fantāzijas.

    Iesūtīja: margrietiņa55

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form