Foto: Shutterstock
Pošoties lielākiem godiem, jācep klasiska lauku torte no 30 olu biskvīta, starp kura kartām dāsni pildīts trekns vārītais sviesta krēms un ieziesta skābu dārza ogu zapte.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 30
BISKVĪTAM:30 ĒKmilti30 ĒKcukurs30 gab.olas PILDĪJUMAM:6 gab.olas1 lpiens12 ĒKcukurs12 ĒKmilti600 gsviests skābs ievārījums

Sagatavošana

1

Biskvīts: Pirmais biskvīts no trim. Vajadzēs 10 olas un 10 ēdamkarotes vaniļas cukura. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. 10 dzeltenumiem liek klāt 8 ēdamkarotes cukura. 2 ēdamkarotes cukura sakuļ ar olu baltumu (tad tas labāk sakuļas).

2

Olu dzeltenuma kulšanai mikserim jāustāda lielāks ātrums, nekā kuļot olas baltumam. Olu dzeltenums ir gatavs tad, kad kūluma vietā veidojas tādi kā riņķi.

3

Olu baltumā cukuru liek pēc tam, kad tas jau mazliet sakults. Olu baltums ir gatavs tad, kad tas ir stingrās putās.

4

Kad olas gatavas, sakultajā olu dzeltenumā iecilā 10 ēdamkarotes miltu, tad iecilā arī olu baltumu. Kad viss ir iecilāts, masu liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek sasildītā krāsnī 250*C uz 20 minūtēm. Pirmās 9 – 10 minūtes nedrīkst virināt krāsns durvis. Kad biskvīts gatavs, to ņem ārā no krāsns un cep nākamo, līdz izceptas visas trīs ripas. Biskvīta plāksnes noteikti jāatdzesē, pirms uz tām tiek likts pildījums.

5

Ja gribi taisīt biskvītu ar kakao, uz 10 olām vajadzētu pievienot 3 ēdamkarotes kakao. Bet noteikti – tīru kakao pulveri, nevis ar cukura piemaisījumu.

6

Vārītais krēms: 6 olas iesit bļodā, pieber klāt 12 ēdamkarotes cukura (uz katru olu 2 ēdamkarotes cukura), pieliek mazliet (pāris karotītes) vaniļas cukura. Samaisa visu kopā, liek klāt 12 ēdamkarotes izsijātu miltu. Liek vārīties 1 l piena, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.

7

Katliņā uzliek vārīties ūdeni, kas būs vajadzīgs, lai sagatavotu ūdens peldi krēmam. Kad ūdens uzvārījies, liek bļodiņu ar krēma masu ūdens peldē un intensīvi maisa. Tā, lai krēms nesaiet kunkuļos. Šo krēmu (šajā apjomā) jātaisa apmēram 30 minūtes. Jo mazāk krēma, jo mazāku laiku krēms jāsilda. Jābūt tā, lai milti pilnībā izkarst, lai tiem nav jēlās miltu garšas. Noslēpums, kā tikt vaļā no kunkuļiem, ja nu tomēr gadās kāds kunkulītis – masu sablendē.

8

Kad krēms savārīts, nekas vēl nav beidzies – arī atdzesējot krēmu, tas ir jāmaisa, lai neveidotos plēve, no kā tad atkal vēlāk veidojas kunkuļi. Kā labāk un ātrāk atdzesēt krēmu? Tagad tas jāliek aukstā peldē un jāmaisa.

9

Kad krēms ir atdzesēts, tam klāt iekuļ 4 paciņas mīksta sviesta. Ja vēlas, lai tortei skats un garša interesantāka, daļu krēma var iekrāsot ar kakao pulveri vai šķīstošo kafiju.

10

Kāds ievārījums ir vislabākais kūkai? Brūkleņu, dzērveņu, plūmju, jāņogu un brūkleņu ievārījums ar āboliem.

11

Kārtojot kūku, krēma kārtas var papildināt ar iepriekš izmērcētām rozīnēm, svaigu augļu gabaliņiem, kokosriekstu skaidiņām, grauzdētiem riekstiem un citiem labumiem pēc katras saimnieces fantāzijas.

Iesūtīja: margrietiņa55

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!