Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgs un salds kēkss, kas būs lieliski piemērots Lieldienu svētku galdam. Izdekorē to ar skaistām šokolādes oliņām, bet uz šķīvja nosēdini dekoratīvos cālēnus.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
75 gmilti175 gpūdercukurs5 olu baltumi0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls daži pilieni vaniļas ekstrakts GLAZŪRAI:200 gpūdercukurs3 ĒKcitronu sula dzeltena pārtikas krāsviela36 šokolādes oliņas PIEDERUMI: 24cm liela apaļā kēksa forma, ietaukota

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Bļodā iesijā miltus un 125 gramus no nepieciešamā pūdercukura, kā arī cepamo pulveri. Miltu un pūdercukura masu pārsijā trīs reizes, jo tas palīdz mīklā neiekļūt gaisa burbulīšiem.

3

Citā bļodā ieliek olas baltumus un šķipsnu sāls, un ar mikseri puto, līdz olbaltumi stingri. Pēc tam iemaisa tajos atlikušo pūdercukuru, lai veidotos vienmērīga olbaltumu masa.

4

Pēc tam olbaltumiem pakāpeniski pievieno miltu masu, to rūpīgi iecilājot, kā arī pielej vaniļas ekstraktu.

5

Kēksa formu ietauko ar sviestu vai eļļu. Rūpīgi ar karoti iepilda tajā kēksa mīklu. Kad tas izdarīts, ar nazi veic iegriezumus mīklā, lai liekie gaisa burbulīši sasprāgtu.

6

Kēksu liek cepeškrāsnī un cep 35-40 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns un stingrs.

7

Gatavo kēksu izņem no cepeškrāsns un ļauj tam padzist turpat formā. Kad kāds laiciņš pagājis, uzmanīgi apgriež formu otrādi un izkrata laukā uz servējamā šķīvja.

8

Gatavo glazūru – bļodā iesijā pūdercukuru un pievieno citronu sulu. Maisa, līdz izveidojusies vienmērīga glazūra. Pievieno dažus pilienus krāsvielas un apmaisa. Ja glazūra pārāk stingra, tai pielej vēl mazliet citronu sulas.

9

Kēksu apsmērē ar pūdercukura glazūru, lai tā skaisti notecētu pār malām, un iesēdina tajā mazās šokolādes oliņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!