Lieldienu kēksiņi ar šokolādes krēma 'ligzdiņām'
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Gardie kēksiņi ar šokolādes krēmu būs skaista galda rota un iepriecinās gan lielus, gan mazus Lieldienu svinētājus. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Lielā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un kako. Pievieno visas pārējās mīklas sastāvdaļas. Izmantojot koka karoti, visu kārtīgi samaisa.

Sagatavo kēksiņu veidni, ieklāj papīra cepamās formiņas un tās līdz pusei piepilda ar mīklu. Cep 20 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

Kēksiņus liek atdzist uz režģa, pa to laiku gatavo krēmu.

Lielā traukā liek visas krēma sastāvdaļas un kārtīgi sakuļ, izmantojot stiepļu putotāju vai koka karoti, līdz krēms kļūst gaisīgs.

Krēmu liek konditorejas maisiņā ar piemērotu uzgali un dekorē kūciņas, veidojot "ligzdiņas", kuras piepilda ar mini saldajām oliņām.

Lieldienu kēksiņi ar šokolādes krēma 'ligzdiņām'
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Kēksiņus uzglabā aizvākojamā traukā, vēsā vietā vai ledusskapī.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form