Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Gardie kēksiņi ar šokolādes krēmu būs skaista galda rota un iepriecinās gan lielus, gan mazus Lieldienu svinētājus. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
115 gmargarīns115 gsmalka maluma cukurs2 lielas olas115 gmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 ĒKnesaldināts kakao90 gmargarīns225 gpūdercukurs1 ĒKnesaldināts kakao1 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKpiens mini saldās oliņas dekoram

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

2

Lielā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un kako. Pievieno visas pārējās mīklas sastāvdaļas. Izmantojot koka karoti, visu kārtīgi samaisa.

3

Sagatavo kēksiņu veidni, ieklāj papīra cepamās formiņas un tās līdz pusei piepilda ar mīklu. Cep 20 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

4

Kēksiņus liek atdzist uz režģa, pa to laiku gatavo krēmu.

5

Lielā traukā liek visas krēma sastāvdaļas un kārtīgi sakuļ, izmantojot stiepļu putotāju vai koka karoti, līdz krēms kļūst gaisīgs.

6

Krēmu liek konditorejas maisiņā ar piemērotu uzgali un dekorē kūciņas, veidojot "ligzdiņas", kuras piepilda ar mini saldajām oliņām.

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Kēksiņus uzglabā aizvākojamā traukā, vēsā vietā vai ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!