Foto: Shutterstock
Svētkiem par godu - Lieldienu kēkss.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2.5 glāzespiens15 gab.olu dzeltenumi3 gab.olu baltumi2 glāzesmilti100 gsviests1 gab.paciņa rauga150 gcukurs citronu miziņa sāls

Sagatavošana

1

Samaisa pienu ar miltiem un uzvāra, tad maisot atdzesē, kamēr masa ir auksta un gluda.

2

Tad pieliek raugu, un liek siltumā uzrūgt.

3

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, atsevišķi saputo baltumus un pieliek uzrūgušajai masai.

4

Pievieno pēc vajadzības sāli un miltus, kausētu sviestu un citrona miziņas.

5

Masu labi samaisa, cepamo formu izsmērē ar sviestu un liek tur gatavo masu un ļauj uzrūgt.

6

Cep vienu stundu krāsnī mērenā temperatūrā, aukstu izņem no formas un pasniedz uz galda.

7

Dekorēšanai var izmantot putukrējumu, augļus.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!