Foto: Publicitātes foto
Lieldienu maltītei piestāv pavasarīgas dabas veltes. Dīgsti lieliski papildinās pašu ceptu maizi, piešķirot tai īpašu garšu un smaržu. Recepti piedāvā dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris pēc garšassāls un malti melnie pipari2 saujasdīgsti90 gcietais siers, sagriezts gabaliņos200 gbezpiedevu jogurts70 mlolīveļļa2 olas10 glabi kūstošs siers maizes pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, dīgstus un cieto sieru.

3

Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā.

4

Ieklāj formā cepamo papīru, lej formā mīklu un liek cepties krāsnī 45 minūtes. Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies. Gatavību var pārbaudīt, iedurot ar koka iesmiņu.

5

Kad maize izcepusies, pārkaisa to ar sarīvētu sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst.

6

Maizi atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz ar zaļumu sviestu (receptes sviesta aromatizēšanai atradīsi te). Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus.

Lai garšīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!