Lieldienu maize ar dīgstiem un sieru
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Lieldienu maltītei piestāv pavasarīgas dabas veltes. Dīgsti lieliski papildinās pašu ceptu maizi, piešķirot tai īpašu garšu un smaržu. Recepti piedāvā dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, dīgstus un cieto sieru.

Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā.

Ieklāj formā cepamo papīru, lej formā mīklu un liek cepties krāsnī 45 minūtes. Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies. Gatavību var pārbaudīt, iedurot ar koka iesmiņu.

Kad maize izcepusies, pārkaisa to ar sarīvētu sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst.

Maizi atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz ar zaļumu sviestu (receptes sviesta aromatizēšanai atradīsi te). Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus.

Lai garšīgas Lieldienas!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form