Lieldienu olu 'cālīšu' un 'zaķīšu' uzkodas
Foto: Aikāgaršo!
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Lieldienu olu 'cālīšiem' un 'zaķīšiem':
10
10 cieti vārītas olas
cieti vārītas olas
50 g
50 g krievu sinepes
krievu sinepes
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
 
smilšu mīklas groziņi
smilšu mīklas groziņi
Dekoram:
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
1
1 svaigs gurķis
svaigs gurķis
1
1 burkāns
burkāns
1 sauja
1 sauja selerijas lapas
selerijas lapas
 
pāris diļļu zariņi
pāris diļļu zariņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Slavenību receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Lieldienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Olu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • "Lieldienās svētku maltītes pagatavošanā tiek iesaistīta visa ģimene. Visbiežāk gatavoju dažādas tematiskas uzkodas – zaķus, cāļus un citus. Tās ne tikai lieliski papildina svētku galdu, bet arī ikviena ēdāja sejā raisa smaidu," stāsta TV raidījumu producente Žaklīna Cinovska, piedāvājot interesantu uzkodu svētku galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cieti novārītas, nolobītas olas pārgriež uz pusēm un atdala dzeltenumus.

    Olu dzeltenumus ar dakšiņu samīca, sajauc kopā ar sinepēm un skābo krējumu.

    Olu dzeltenumu masu liek olu baltumos, veidojot apaļu formu.

    Pildītajai olai liek virsū "cepurīti" – olas pusīti, kurai izņemts dzeltenums.

    No dārzeņiem izgriež dekorācijas – cālīšu actiņas, knābīšus un dekorē pildītās olas.

    No pāri palikušās olu dzeltenumu masas veido "Lieldienu zaķīšus" – smilšu mīklas groziņus pilda ar olu dzeltenumu masu.

    No burkāna izgriež zaķu ausis, no citiem dārzeņiem – acis un citas detaļas – dekorē "zaķīšus".

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form