Foto: DELFI
Nedaudz pufīgs, nedaudz kraukšķīgs, bet avenes brauniju padara vēl kārdinošāku. Cep dubultporciju, jo pazūd no šķīvja vienā acumirklī!
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gtumšā šokolāde100 gpiena šokolāde4 gab.olas250 gsviests50 gkakao140 gmilti400 gbrūnais cukurs200 gsvaigas avenes

Sagatavošana

1

Dziļā pannā liek gabaliņos salauztu šokolādi, sviestu un cukuru. Uz lēnas uguns karsē, laiku pa laikam apmaisot ar koka karoti, līdz viss izkusis.

2

Kausētajā šokolādes masā pa vienai iekuļ olas.

3

Iesijā masā miltus un kakao, visu iemaisa.

4

Mīklā iemaisa arī pusi aveņu – tas nekas, ka ogas izjuks, tā jābūt!

5

Lej mīklu cepamtraukā un pāri kārto atlikušās avenes.

6

Liek sakarsētajā krāsnī un cep 30 minūtes. Ja grib stingrāku braunija struktūru, tad patur krāsnī piecas minūtes ilgāk.

7

Pirms griešanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!