
Nedaudz pufīgs, nedaudz kraukšķīgs, bet avenes brauniju padara vēl kārdinošāku. Cep dubultporciju, jo pazūd no šķīvja vienā acumirklī!
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamtrauku (20x30 cm) izklāj ar cepampapīru.
Dziļā pannā liek gabaliņos salauztu šokolādi, sviestu un cukuru. Uz lēnas uguns karsē, laiku pa laikam apmaisot ar koka karoti, līdz viss izkusis.
Kausētajā šokolādes masā pa vienai iekuļ olas.
Iesijā masā miltus un kakao, visu iemaisa.
Mīklā iemaisa arī pusi aveņu – tas nekas, ka ogas izjuks, tā jābūt!
Lej mīklu cepamtraukā un pāri kārto atlikušās avenes.
Liek sakarsētajā krāsnī un cep 30 minūtes. Ja grib stingrāku braunija struktūru, tad patur krāsnī piecas minūtes ilgāk.
Pirms griešanas atdzesē.
Lai labi garšo!