Liellopa fileja ar šokolādes mērci
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
500 g
500 g liellopa fileja
liellopa fileja
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
20 g
20 g sviests
sviests
Mērcei
2
2 Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
150 g
150 g bekons
bekons
šķipsna
šķipsna piparu graudi
piparu graudi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
2
2 lauru lapas
lauru lapas
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
350 ml
350 ml sarkanvīns
sarkanvīns
350 ml
350 ml buljons (vistas vai veģetārais)
buljons (vistas vai veģetārais)
1 TK
1 TK Balzamiko etiķis
Balzamiko etiķis
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un izcils ēdiens īpašiem gadījumiem, turklāt tik viegli un ātri pagatavojams. Gatavojot liellopa fileju, pirms to liec uz pannas, sasildi gaļu istabas temperatūrā vismaz 15-30 minūtes un sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kamēr gaļa silst un cepeškrāsns karsējas, sagatavo mērces sastāvdaļas. Rupji sagriež sīpolus, bekonu un piestā saspiež piparu graudus. Notīra ķiploka daiviņas, nesmalcina. Salauž gabaliņos šokolādi un sadrupina smalkāk.

    Sāk gatavot mērci. Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno sīpolus, ķiploka daiviņas, bekonu, piparu graudus, lauru lapas un timiāna zariņus, cep, līdz bekons un sīpoli izcepušies, apmēram 3-5 minūtes.

    Pievieno sarkanvīnu un uzvāra, ļauj sarkanvīnam novārīties, kļūt sīrupainam, apmēram 10 minūtes. Pievieno buljonu, strauji uzvāra un turpina vārīt, līdz mērce novārās un kļūst biezāka, apmēram 10 minūtes.

    Sakarsē pannu ar eļļu. Gaļas gabaliņu (negrieztu) apkaisa ar sāli un pipariem, liek uz pannas un no visām pusēm apbrūnina. Kad gaļa brūna no visām pusēm, pannā liek sviestu, kausē un ar to aplaista gaļu.

    Pēc tam ietin gaļu folijā vai izmantotā sviesta folijas papīrā, liek pannā un cepeškrāsnī uz 8 minūtēm.

    Pabeidz gatavot mērci. Mērci izkāš, vēlreiz uzvāra, noņem no uguns, pievieno balzamiko etiķi un drupināto šokolādi. Ļauj šokolādei sakarst, pēc tam izmaisa, līdz tā izkususi.

    No cepeškrāsns izņem gaļu, sagriež šķēlēs (gaļai vidiņā joprojām jābūt sārtai), aplej ar šokolādes mērci. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form