Foto: Shutterstock
Gards un izcils ēdiens īpašiem gadījumiem, turklāt tik viegli un ātri pagatavojams. Gatavojot liellopa fileju, pirms to liec uz pannas, sasildi gaļu istabas temperatūrā vismaz 15-30 minūtes un sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
eļļa (cepšanai)500 gliellopa fileja šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari20 gsviests MĒRCEI:2 Šalotes sīpoli150 gbekons šķipsnapiparu graudi2 ķiploka daiviņas eļļa (cepšanai)2 lauru lapas daži timiāna zariņi350 mlsarkanvīns350 mlbuljons (vistas vai veģetārais)1 TKBalzamiko etiķis100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Kamēr gaļa silst un cepeškrāsns karsējas, sagatavo mērces sastāvdaļas. Rupji sagriež sīpolus, bekonu un piestā saspiež piparu graudus. Notīra ķiploka daiviņas, nesmalcina. Salauž gabaliņos šokolādi un sadrupina smalkāk.

2

Sāk gatavot mērci. Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno sīpolus, ķiploka daiviņas, bekonu, piparu graudus, lauru lapas un timiāna zariņus, cep, līdz bekons un sīpoli izcepušies, apmēram 3-5 minūtes.

3

Pievieno sarkanvīnu un uzvāra, ļauj sarkanvīnam novārīties, kļūt sīrupainam, apmēram 10 minūtes. Pievieno buljonu, strauji uzvāra un turpina vārīt, līdz mērce novārās un kļūst biezāka, apmēram 10 minūtes.

4

Sakarsē pannu ar eļļu. Gaļas gabaliņu (negrieztu) apkaisa ar sāli un pipariem, liek uz pannas un no visām pusēm apbrūnina. Kad gaļa brūna no visām pusēm, pannā liek sviestu, kausē un ar to aplaista gaļu.

5

Pēc tam ietin gaļu folijā vai izmantotā sviesta folijas papīrā, liek pannā un cepeškrāsnī uz 8 minūtēm.

6

Pabeidz gatavot mērci. Mērci izkāš, vēlreiz uzvāra, noņem no uguns, pievieno balzamiko etiķi un drupināto šokolādi. Ļauj šokolādei sakarst, pēc tam izmaisa, līdz tā izkususi.

7

No cepeškrāsns izņem gaļu, sagriež šķēlēs (gaļai vidiņā joprojām jābūt sārtai), aplej ar šokolādes mērci. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!