Foto: Vida Press
Jo vienkāršāk, jo garšīgāk! Ceptas filejas šķēles ar neierastu pavērsienu – ūdenskrešu mērci. Ļoti gardi!
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gkartupeļi1 neliela sarkanā paprika60 gūdenskrešu lapas2 salvijas lapas pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari4 liellopa fileja vai steika gabali1 ĒKkrēmsiers ar samazinātu tauku saturu

Sagatavošana

1

Kartupeļu pagatavošanai vispirms iesilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem, kurā uzkarsēta cepamā panna. Mizotus kartupeļus sagriež daiviņās un novāra sālsūdenī aptuveni desmit minūtes, līdz tie ir viegli mīksti. Labi nokāš un kārto karstajā pannā. Pievieno uz pusēm pārgrieztu sarkano piparu, kuram iztīrītas sēkliņas, ar "miziņas pusi" uz leju.

2

Cep 40 minūtes. Apmēram pēc 20 minūtēm kartupeļus apgriež uz otru pusi, lai tie būtu vienmērīgi apbrūnējuši. Pēc cepšanas sarkanā pipara miziņai jābūt melnai, un, kad tas ir pietiekami atdzisis pēc cepšanas, to noņem un sarkano piparu sagriež salmiņos.

3

Lai pagatavotu mērci, ūdenskreses un salvijas lapas liek nelielā katliņā un pievieno trīs ēdamkarotes karsta ūdens. Aptuveni minūti gatavo apmaisot, līdz lapas izskatās apvītušas. Kad tas izdarīts, turpat katliņā ar rokas blenderi sasmalcina lapas līdz biezeņa konsistencei. Ja blendera nav, var smalcināt ar nazi. Mērcei pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Uz plīts sasilda pannu karstu un cep filejas šķēles, kas pārkaisītas ar sāli un pipariem, aptuveni pusminūti no katras puses.

5

Ūdenskrešu mērci katliņā uzsilda un iemaisa tajā svaigo sieru. Kad mērce gatava, to liek uz šķīvjiem, pa virsu kārto steikus un sarkanos piparus, kā arī krāsnī ceptās kartupeļu daiviņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!