Liellopa gaļa ar brokoļiem vokpannā
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Liellopu gaļu ar kraukšķīgiem brokoļiem saldskābā, tumīgā mērcē varēsi pagatavot 30 minūtēs, turklāt bez liekas trauku smērēšanas. Šim nolūkam tev būs nepieciešama tikai vokpanna vai cita liela panna ar augstām malām. Pasniedz gardās gaļas strēmelītes ar tvaicētiem rīsiem vai nūdelēm.

Lai gaļa būtu vieglāk sagriežama, to uz 30 minūtēm ievieto saldētavā, tad ar asu nazi sagriež plānās strēmelītēs.

Visas mērces sastāvdaļas liek aizvākojamā burkā un sakrata, līdz cukurs (cukuru var aizvietot ar medu, kļavu sīrupu vai cukura sīrupu) ir izkusis.

Pannu uzkarsē, lej tajā 1 ĒK eļļas, ber iekšā brokoļus un, strauji maisot, uz lielas liesmas cep 3-4 minūtes, tad noņem no pannas.

Pannā lej atlikušo 1 ĒK eļļas, liek pannā gaļu, cenšoties, lai gabaliņi uz pannas virsmas būtu izkārtoti vienā kārtā. Gaļas strēmelītes apcep 2 minūtes no katras puses.

Lej pannā mērci, apmaisa un karsē uz vidējas liesmas 3-4 minūtes, līdz mērce sabiezējusi.

Pievieno un iemaisa brokoļus. Ja šķiet, ka mērce ir pārāk bieza, var pievienot un iemaisīt vēl nedaudz karsta ūdens.

Bļodiņās liek rīsus vai nūdeles, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sezama sēkliņām un bauda.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form