Foto: Shutterstock
Liellopu gaļu ar kraukšķīgiem brokoļiem saldskābā, tumīgā mērcē varēsi pagatavot 30 minūtēs, turklāt bez liekas trauku smērēšanas. Šim nolūkam tev būs nepieciešama tikai vokpanna vai cita liela panna ar augstām malām. Pasniedz gardās gaļas strēmelītes ar tvaicētiem rīsiem vai nūdelēm.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gliellopa sķiņķis, sagriezts strēmelītēs500 gbrokoļi, sadalīti rozetēs2 ĒKolīveļļa Sezama sēklas1 TKsvaigs ingvers, nomizots un smalki sarīvēts3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi120 mlkarsts ūdens6 ĒKgaišā sojas mērce3 ĒKcukurs1.5 ĒKciete2 ĒKsezama eļļa pēc garšasasie pipari

Sagatavošana

1

Lai gaļa būtu vieglāk sagriežama, to uz 30 minūtēm ievieto saldētavā, tad ar asu nazi sagriež plānās strēmelītēs.

2

Visas mērces sastāvdaļas liek aizvākojamā burkā un sakrata, līdz cukurs (cukuru var aizvietot ar medu, kļavu sīrupu vai cukura sīrupu) ir izkusis.

3

Pannu uzkarsē, lej tajā 1 ĒK eļļas, ber iekšā brokoļus un, strauji maisot, uz lielas liesmas cep 3-4 minūtes, tad noņem no pannas.

4

Pannā lej atlikušo 1 ĒK eļļas, liek pannā gaļu, cenšoties, lai gabaliņi uz pannas virsmas būtu izkārtoti vienā kārtā. Gaļas strēmelītes apcep 2 minūtes no katras puses.

5

Lej pannā mērci, apmaisa un karsē uz vidējas liesmas 3-4 minūtes, līdz mērce sabiezējusi.

6

Pievieno un iemaisa brokoļus. Ja šķiet, ka mērce ir pārāk bieza, var pievienot un iemaisīt vēl nedaudz karsta ūdens.

7

Bļodiņās liek rīsus vai nūdeles, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sezama sēkliņām un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!