Mājās gatavots liellopa burgers
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Burgeriem:
400 g
400 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
4
4 burgeru maizītes
burgeru maizītes
4
4 salātlapas
salātlapas
2
2 tomāti
tomāti
2
2 marinēti gurķi
marinēti gurķi
1
1 sīpols
sīpols
4 šķēles
4 šķēles labi kūstošs siers
labi kūstošs siers
Mērcei:
150 g
150 g tomātu pasta
tomātu pasta
1 TK
1 TK adžika
adžika
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas svaigi zaļumi (lociņi, kinza, pētersīļi)
svaigi zaļumi (lociņi, kinza, pētersīļi)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Piknika ēdienu receptes
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mājas ēdiena burvība ir tajā, ka pats ļoti labi zini, kādi produkti izmantoti, kā arī vari pieregulēt garšas, sev tīkamāko izceļot, bet tos produktus, kas ne pārāk garšo, neizmantot vispār, tādējādi veidojot savas receptes. Šajā receptē galvenais uzsvars ir uz kvalitatīvu liellopa gaļu un aso mērci, kas sajaukta pašu virtuvē. Pagatavo jau šajās brīvdienās un baudi ar kraukšķīgiem kartupeļu frī salmiņiem!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļai pievieno sāli, piparus un visu kārtīgi samīca.

    Masu sadala četrās vienādās daļās, no katras veido burgera kotleti, liek uz ar cepampapīru izklātas cepamās pannas un iepriekš uzkarsētā krāsnī cep grila režīmā 200 grādos 20 minūtes. Pēc šī laika burgeru kotletes apgriež uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes.

    Kamēr gaļa cepas, sagatavo pārējās burgera sastāvdaļas. Lai pagatavotu mērci, bļodiņā sajauc tomātu pastu, Tabasko mērci, sāli, piparus un smalki sakapātus zaļumus.

    Burgermaizītes pārgriež uz pusēm un liek krāsnī apgrauzdēties.

    Ķeras pie burgeru būvēšanas: uz siltās maizītes liek salātlapu, mērci, gaļu, gurķu, tomātu un sīpolu šķēles, kā arī sieru. Visu noslēdz ar otru maizītes pusi.

    Tāpat pagatavo pārējos burgerus un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form