Foto: Shutterstock
Rīsu - zaļo zirnīšu un liellopa gaļas gulašs ar sieru, lieliska ideja pusdienu vai vakariņu maltīte.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 geļļa100 gsīpoli400 gliellopa gaļa (mīkstums) sāls malti melnie pipari10 gmilti buljons ĒKkonsevēti zaļie zirnīši20 gspeķis30 gtauki grīsi40 gcietais siers

Sagatavošana

1

Smalki sagrieztus sīpolus apcep zeltainus, pieliek gaļas gabaliņus, pieber sāli, piparus, uzlej ūdeni un sautē.

2

Kad ūdens iztvaikojis, taukus sajauc ar miltiem, apcep, pielej buljonu vai ūdeni, izmaisa, pievieno gaļai un zem vāka uz nelielas liesmas sautē gatavu - aptuveni 1.5-2 stundas.

3

Gatavam gulašam pieliek pusi konservēto zirnīšu un saceptu speķi. Rīsus novāra, samaisa ar otru daļu zaļo zirnīšu un uzkarsē.

4

Ar formiņu rīsus ieliek trauka vidū, apkārt kārto gaļu, pārlej ar šķidrumu. Visu pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!