Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem
Foto: Shutterstock
3.5556 18
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g liellopa gaļa
liellopa gaļa
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1
1 sīpols
sīpols
1,5 kg
1,5 kg kartupeļi
kartupeļi
4
4 burkāni
burkāni
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1 glāze
1 glāze skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
 
ūdens
ūdens
200 g
200 g zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Meklējam februāra garšu!
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež gaļu nelielos gabaliņos, apvārta miltos, lieko nopurinot, un noliek malā. Smalki sagriež sīpolu.

    Kartupeļus un burkānus notīra un sagriež gabaliņos. Liek karstā pannā vai čuguna katlā ar eļļu un viegli apcep, izņem laukā. Pēc tam eļļā apcep sīpolus, izņem laukā. Pēdējo apcep gaļu, līdz tā apbrūnējusi no visām pusēm, uzlej vienu glāzi ūdens un uzvāra, noskrāpējot no katla apakšas gaļas piecepumus.

    Noņem čuguna katlu no uguns. Pa virsu gaļai liek lauru lapu, skābu krējumu, kartupeļus, burkānus, sīpolus, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Papildina ar tik daudz verdošu ūdeni, lai kartupeļi būtu gandrīz apsegti, uzliek vāku un liek katlu karstā cepeškrāsnī.

    Sutina gaļu 45 minūtes, pievieno gaļai zaļos zirnīšus un turpina sutināt vēl 15 minūtes. Pēc apmēram stundas sutināšanas gaļai vajadzētu būt mīkstai. Pasniedz, pa virsu kaisot kapātus zaļumus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form