Foto: Shutterstock
Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gliellopa gaļa2 ĒKmilti1 sīpols1.5 kgkartupeļi4 burkāni eļļa (cepšanai)1 lauru lapa1 glāzeskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari ūdens200 gzaļie zirnīši

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež gaļu nelielos gabaliņos, apvārta miltos, lieko nopurinot, un noliek malā. Smalki sagriež sīpolu.

2

Kartupeļus un burkānus notīra un sagriež gabaliņos. Liek karstā pannā vai čuguna katlā ar eļļu un viegli apcep, izņem laukā. Pēc tam eļļā apcep sīpolus, izņem laukā. Pēdējo apcep gaļu, līdz tā apbrūnējusi no visām pusēm, uzlej vienu glāzi ūdens un uzvāra, noskrāpējot no katla apakšas gaļas piecepumus.

3

Noņem čuguna katlu no uguns. Pa virsu gaļai liek lauru lapu, skābu krējumu, kartupeļus, burkānus, sīpolus, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Papildina ar tik daudz verdošu ūdeni, lai kartupeļi būtu gandrīz apsegti, uzliek vāku un liek katlu karstā cepeškrāsnī.

4

Sutina gaļu 45 minūtes, pievieno gaļai zaļos zirnīšus un turpina sutināt vēl 15 minūtes. Pēc apmēram stundas sutināšanas gaļai vajadzētu būt mīkstai. Pasniedz, pa virsu kaisot kapātus zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!