Foto: Shutterstock
Nelielās stērbelītēs sagriezta liellopa gaļa būs gatava dažās minūtēs, kā arī spinātiem pietiks ar pusminūti. Izbaudi šo ērto recepti, kā var dažās minūtēs pagatavot brīnišķīgas vakariņas. Visērtāk šo ēdienu ir sagatavot vokpannā, bet tu vari to pagatavot arī parastajā pannā ar augstām malām.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gliellopa steika gaļa100 gspināti300 gpupiņu dīgsti (svaigi vai konservēti)1 ĒKsojas mērce1 ĒKmedus2 ĒKkukurūzas vai kartupeļu milti1 ĒKeļļa1 ķiploka daiviņa1 čili2 ĒKkapāti sīpolloki1 ĒKsezama sēklas

Sagatavošana

1

Liellopa mīkstumu pret šķiedru sagriež plānās stērbelītēs, apber ar sāli un pipariem. Nomazgā spinātus. Ja tiek izmantoti lielo lapu spināti, tos rupji sagriež ar visiem kātiem. Smalki sagriež ķiploku un čili piparu. Sakapā lokus. Ja lieto konservu, nokāš pupu dīgstus. Nelielā bļodiņā sajauc sojas mērci ar medu un kukurūzas miltiem, līdz veidojas gluda mērce.

2

Vokpannā sakarsē eļļu un pa daļām apcep liellopa gaļu. Apcepto gaļu izņem no pannas un liek bļodā, apsedz ar vāku vai foliju, lai neatdziest.

3

Pannā liek ķiplokus un čili, cep apmēram minūti, pievieno lokus un pupu dīgstus, visu karsē vēl vienu minūti. Liellopu gaļu liek atpakaļ pannā un pievieno spinātus, sojas medus mērci. Visu karsē kādas 2 minūtes, līdz spināti applaucējušies. Pasniedzot pārkaisa sezama sēkliņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!