Foto: Vida Press
Ķirbju laiks klāt! Ja domā, kā pārstrādāt pašu vai lauku radu dārzā nobriedušo milzu ogu, un garšo karijs, šī ir recepte, kas jāizmēģina! Vēl gardāks būs, ja izmantosi sviesta ķirbi.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 ĒKaugu eļļa1 sīpols, nomizots un sagriezts1 sakapāta ķiploka daiviņa1 ĒKkarija pulveris1 TKgaram masala garšviela200 gliellopa muguras gabals bez taukuma un skrimšļiem, sagriezts kubiņos0.5 liellopa buljona kubiņš180 gķirbis2 lieli, daiviņās sagriezti tomāti pēc garšassvaigs koriandrs

Sagatavošana

1

Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un cep 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini brūni. Pievieno ķiplokus un visu cep vēl pāris minūtes uz lēnas uguns.

2

Pievieno garšvielas un liellopa gaļas kubiņus un cep 2 – 3 minūtes, līdz gaļa no visām pusēm apcepusies brūna. Gaļu izņem no pannas un apklātu noliek malā.

3

Sīpolu, ķiploku un garšvielu maisījumam pievieno sadrupinātu buljona kubiņu, kubiņos sagrieztu ķirbi, pusi no tomātu daiviņām un 150ml karsta ūdens. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uzliek vāku, samazina uguns liesmu un atstāj vārīties 20 minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Ieliek liellopa gaļu atpakaļ pannā un visu cep 5 minūtes. Iemaisa atlikušās tomātu daiviņas un pievieno koriandru, ja nepieciešams. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai rīsiem.

Padoms: Svaigu tomātu vietā var izmantot konservētus tomātus bez sulas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!