45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
200 gliellopa gaļa žāvēts speķis6 šķēlesbaltmaize1 gab.sīpols maltie pipari rīvmaize sviests vai margarīns5 gkartupeļu milti
Sagatavošana
1
Liellopu gaļu un izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, pievieno apceptus sīpolus, kartupeļu cieti, sāli, piparus un labi samaisa.
2
Pēc tam pievieno sīki sagrieztu speķi un izmaisa. No sagatavotās masas ar ūdenī samitrinātām rokām izveido klaipiņu, apviļā rīvmaizē, liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnganu.
3
Tad uz pannas uzlej nedaudz verdoša ūdens vai buljona un cepšanu turpina, klaipiņu pa reizei pārziežot ar izkausētu sviestu vai margarīnu.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit