Foto: Vida Press
Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
750 gliellopa gaļas gabals grilēšanai, sagriezts 24 vienādos gabaliņos8 gab.kafir laima lapas vai lauru lapas Marinādei/salātu mērcei:1 gab.mazais sarkanais čili1 TKbrūnais cukurs1 ĒKzivju mērce2 ĒKlaima sula vai japāņu rīsu vīns (mirin)4 ĒKrapšu eļļa vai zemesriekstu eļļa Salātiem:150 gtaizemiešu sausās rīsu nūdeles100 gcukurzirņu pākstis8 gab.metāla iesmi

Sagatavošana

1

Pagatavo marinādi/salātu mērci: bļodiņā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas. Pusi no marinādes ielej seklā šķīvī un iemērc tajā steika gabalus tā, lai visa gaļa būtu noklāta. Atstāj marinēties vēsā vietā 30 minūtes. Pārējo marinādi noliek malā, lai izmantotu kā salātu mērci.

2

Gatavo salātus: nūdeles liek bļodā. Pārlej ar vārošu ūdeni, pārklāj un atstāj uzbriest uz 5 minūtēm. Cukurzirņu pākstis liek citā bļodā un arī pārlej ar vārošu ūdeni, atstāj uz 3 minūtēm. Gan nūdelēm, gan zirņu pākstīm nolej ūdeni un noskalo zem auksta ūdens. Sajauc kopā ar pagatavoto salātu mērci pasniegšanas bļodā.

3

Uz katra iesma uzdur vienu laima vai lauru lapu, tad 3 steika gabalus. Liek cepties uz grila vienu minūti no katras puses (kopā 4 minūtes) vai arī tik ilgi, līdz gaļa sasniegusi vēlamo gatavības pakāpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!