Mājās gatavots rozmarīna-sarkano piparu sviests steiku padarīs vēl sulīgāku. Rozmarīna smarža ir spēcīga un atsvaidzinoša, kūstošs sviests pār cepto gaļu atmodinās ikviena gardēža sirdi. Recepti piedāvā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Telgrena.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 liellopa steika gabali pēc garšassāls un malti melnie pipari1 ĒKeļļa cepšanai1 ĒKTrikātas sviests cepšanai200 gTrikātas sviests istabas temperatūrā2 šķipsnasjūras sāls2 rozmarīna zariņi1 ĒKsarkanie pipari350 gmizoti vidēja izmēra kartupeļi2 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Gaļas gabalus sagatavo cepšanai - nosusini, nogriez cīpslas. Pārber ar sāli un pipariem. Liec uzkarsētā eļļā un sviestā uz pannas vai uz grila cepties.

2

Vidēji ceptam steikam ievēro šādus cepšanas laikus: 3.5 centimetrus biezu steiku cep 4.5 minūtes no katras puses, bet 2 centimetrus biezu steiku cep 2 minūtes no katras puses. Pēc noņemšanas no pannas gaļu "atpūtini" 5-10 minūtes.

3

Pagatavo garšaugu sviestu. Rozmarīna lapiņas atdali no kātiņiem, lapas smalki sakapā. Sviestu, rozmarīnu un sāli liec blenderī un blendē, kamēr iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisi sarkanos piparus.

4

Iegūto masu liec uz cepampapīra loksnes un izveido "desiņu" aptuveni 4-5 centimetru diametrā. Ietin papīrā un liec ledusskapī sastingt vismaz uz 4 stundām.

5

Ar šo sviesta daudzumu pietiks vairākām gatavošanas reizēm.

6

Gatavo kartupeļus. Uzkarsē cepeškrāsni uz 230 grādiem ventilatora režīmā.

7

Katru kartupeli sagriez 1 centimetru platos un 1 centimetru biezos salmiņos. Salmiņus liec verdošā ūdenī uz 3 minūtēm, tad ber uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārslaci ar eļļu, pārber ar sāli un melnajiem pipariem. Liec krāsnī un cep 15-20 minūtes, cepšanas laikā vismaz divas reizes apgrozot.

8

Pasniedz, uz šķīvja blakus kartupeļiem liekot steiku. Katram steikam pa virsu kārto pāris rozmarīna sviesta ripiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!