
Stroganovs šampinjonu un marinētu gurķu mērcē – gan gardām pusdienām, gan sātīgām vakariņām.
Nomazgātu un nosusinātu fileju sagriež strēmelēs.
Plaucētus tomātus (tomātus aplej ar verdošu ūdeni un noņem miziņu) sagriež kubiņos. Sīpolus, gurķus un šampinjonus sīki sagriež.
Kausētā, sakarsētā sviestā ātri apcep gaļu. Tad gaļu notecina un notecējušo sulu ielej atpakaļ pannā. Pievieno citronu sulu, sinepes, tomātus, sīpolus un visu vēl nedaudz pasautē. Tad pieliek sāli un piparus.
Šampinjonus cep sviestā 2–3 min. Tad tos kopā ar gurķiem liek no uguns noņemtā mērcē. Iemaisa krējumu un ļauj mērcei ievilkties. Gaļas strēmeles ieliek mērcē pašās beigās.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva