Foto: Shutterstock
Stroganovs šampinjonu un marinētu gurķu mērcē – gan gardām pusdienām, gan sātīgām vakariņām.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa fileja2 gab.tomāti2 gab.sīpoli125 gab.šampinjoni2 gab.marinēti gurķi2 ĒKkausēts sviests1 TKcitronu sula1 TKsinepes sāls malti melnie pipari2 ĒKsviests250 gskābs krējums vai saldais krējums

Sagatavošana

1

Nomazgātu un nosusinātu fileju sagriež strēmelēs.

2

Plaucētus tomātus (tomātus aplej ar verdošu ūdeni un noņem miziņu) sagriež kubiņos. Sīpolus, gurķus un šampinjonus sīki sagriež.

3

Kausētā, sakarsētā sviestā ātri apcep gaļu. Tad gaļu notecina un notecējušo sulu ielej atpakaļ pannā. Pievieno citronu sulu, sinepes, tomātus, sīpolus un visu vēl nedaudz pasautē. Tad pieliek sāli un piparus.

4

Šampinjonus cep sviestā 2–3 min. Tad tos kopā ar gurķiem liek no uguns noņemtā mērcē. Iemaisa krējumu un ļauj mērcei ievilkties. Gaļas strēmeles ieliek mērcē pašās beigās.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!