Liellopa stroganovs šampinjonu–gurķu mērcē ar sinepēm
Foto: Shutterstock
2.6250 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g liellopa fileja
liellopa fileja
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
125 gab.
125 gab. šampinjoni
šampinjoni
2 gab.
2 gab. marinēti gurķi
marinēti gurķi
2 ĒK
2 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
250 g
250 g skābs krējums vai saldais krējums
skābs krējums vai saldais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Karstās mērces
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Stroganovs šampinjonu un marinētu gurķu mērcē – gan gardām pusdienām, gan sātīgām vakariņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgātu un nosusinātu fileju sagriež strēmelēs.

    Plaucētus tomātus (tomātus aplej ar verdošu ūdeni un noņem miziņu) sagriež kubiņos. Sīpolus, gurķus un šampinjonus sīki sagriež.

    Kausētā, sakarsētā sviestā ātri apcep gaļu. Tad gaļu notecina un notecējušo sulu ielej atpakaļ pannā. Pievieno citronu sulu, sinepes, tomātus, sīpolus un visu vēl nedaudz pasautē. Tad pieliek sāli un piparus.

    Šampinjonus cep sviestā 2–3 min. Tad tos kopā ar gurķiem liek no uguns noņemtā mērcē. Iemaisa krējumu un ļauj mērcei ievilkties. Gaļas strēmeles ieliek mērcē pašās beigās.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form