Liellopa vaigi ar šampinjoniem
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g liellopa vaigi
liellopa vaigi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
8
8 lieli šampinjoni
lieli šampinjoni
2
2 Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
2
2 burkāni
burkāni
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
250 ml
250 ml buljons
buljons
1
1 lauru lapa
lauru lapa
Marinādei
2 ĒK
2 ĒK kaltētu tomātu pārslas
kaltētu tomātu pārslas
1 TK
1 TK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
1 TK
1 TK kaltēts rozmarīns
kaltēts rozmarīns
1 TK
1 TK melnie pipari (graudi)
melnie pipari (graudi)
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gardie sutinātie liellopa vaigi ar piesātinātu un bagātu garšu. Patiess baudījums gardēžiem. Piemērots sātīgām pusdienām vai vakariņām. Gaļu ieteicams marinēt visu nakti, tad tā būs īpaši mīksta un aromātiska, bet tā var atrasties marinādē arī divas dienas. Šādi sagatavotus vaigus var izmantot arī kā uzkodu, tad sanāks četriem ēdājiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms kafijas dzirnaviņās smalki samaļ gaļas marinādes sausās sastāvdaļas: kaltētos tomātus, baziliku, rozmarīnu, malnos piaprus un sāli.

    Pēc tam attīra gaļu no sudrabotās plēves, ja tāda ir, un sagriež gabaliņos (apmēram kā gulašam), liek bļodiņā. Gaļu apkaisa ar samaltām garšvielām, samaisa, lai garšvielas vienmērīgi apņem gaļu, tad uzlej balzamiko etiķi un olīveļļu, vēlreiz visu labi samaisa.

    Nosedz gaļu ar pārtikas plēvi un ļauj marinēties vismaz 2 stundas. Visefektīgākā gaļa būs, ja tā marinēsies visu nakti.

    Sakarsē katlu, kurā sutinās gaļu, ar olīveļļu un apbrūnina gaļas gabaliņus no visām pusēm. Bļodā, kurā marinējās gaļa, ielej ūdeni, izskalojot to, un šo aromatizēto ūdeni vēlāk izmantos piecepumu "atmazgāšanai".

    Kamēr gaļa apbrūnē, ripās sagriež sīpolus, burkānus. Kad gaļa apbrūnējusi, to izņem, noliek malā.

    Katlā liek sīpolus, burkānus un šampinjonus, uz nelielas uguns apcep. Beigās pievieno ūdeni ar marinādi, atmazgājot gardos piecepumus.

    Liek atpakaļ gaļu, pievieno buljonu, strauji uzvāra, noregulē nelielu uguni un sutina līdz vaigi mīksti, apmēram 2 stundas. Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form