Foto: Shutterstock
Ļoti gardie sutinātie liellopa vaigi ar piesātinātu un bagātu garšu. Patiess baudījums gardēžiem. Piemērots sātīgām pusdienām vai vakariņām. Gaļu ieteicams marinēt visu nakti, tad tā būs īpaši mīksta un aromātiska, bet tā var atrasties marinādē arī divas dienas. Šādi sagatavotus vaigus var izmantot arī kā uzkodu, tad sanāks četriem ēdājiem.
180Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 gliellopa vaigi2 ĒKolīveļļa8 lieli šampinjoni2 Šalotes sīpoli2 burkāni250 mlūdens250 mlbuljons1 lauru lapa MARINĀDEI:2 ĒKkaltētu tomātu pārslas1 TKkaltēts baziliks1 TKkaltēts rozmarīns1 TKmelnie pipari (graudi)1 TKsāls1 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Vispirms kafijas dzirnaviņās smalki samaļ gaļas marinādes sausās sastāvdaļas: kaltētos tomātus, baziliku, rozmarīnu, malnos piaprus un sāli.

2

Pēc tam attīra gaļu no sudrabotās plēves, ja tāda ir, un sagriež gabaliņos (apmēram kā gulašam), liek bļodiņā. Gaļu apkaisa ar samaltām garšvielām, samaisa, lai garšvielas vienmērīgi apņem gaļu, tad uzlej balzamiko etiķi un olīveļļu, vēlreiz visu labi samaisa.

3

Nosedz gaļu ar pārtikas plēvi un ļauj marinēties vismaz 2 stundas. Visefektīgākā gaļa būs, ja tā marinēsies visu nakti.

4

Sakarsē katlu, kurā sutinās gaļu, ar olīveļļu un apbrūnina gaļas gabaliņus no visām pusēm. Bļodā, kurā marinējās gaļa, ielej ūdeni, izskalojot to, un šo aromatizēto ūdeni vēlāk izmantos piecepumu "atmazgāšanai".

5

Kamēr gaļa apbrūnē, ripās sagriež sīpolus, burkānus. Kad gaļa apbrūnējusi, to izņem, noliek malā.

6

Katlā liek sīpolus, burkānus un šampinjonus, uz nelielas uguns apcep. Beigās pievieno ūdeni ar marinādi, atmazgājot gardos piecepumus.

7

Liek atpakaļ gaļu, pievieno buljonu, strauji uzvāra, noregulē nelielu uguni un sutina līdz vaigi mīksti, apmēram 2 stundas. Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!