Liellopu gaļas sautējums ar dārzeņiem kafijas mērcē
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg liellopa gaļa
liellopa gaļa
600 g
600 g kartupeļi
kartupeļi
200 g
200 g burkāni
burkāni
200 g
200 g pastinaki
pastinaki
1
1 sīpols
sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
500 ml
500 ml buljons (vai ūdens)
buljons (vai ūdens)
150 ml
150 ml kafija (dzēriens)
kafija (dzēriens)
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
4
4 timiāna zariņi
timiāna zariņi
1
1 lauru lapa
lauru lapa
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šim sautējumam var izmantot liellopa krūšu vai šķiņķa gabalu. Tas gatavosies lēnām, toties rezultāts būs patiesi gards.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa gaļu sagriež nelielu kumosu gabaliņos.

    Nomizo un palielos gabalos sagriež kartupeļus, burkānus un pastinakus. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus.

    Pagatavo kafiju.

    Sautējuma katlā sakarsē eļļu, tajā pa daļām apcep gaļu no visām pusēm, noglabājot apcepto gaļu bļodā.

    Kamēr cepas gaļa, bļodā samaisa kopā sinepes ar miltiem, pievieno buljonu, kafiju, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pēc gaļas cepšanas mērci lej sautējuma katlā, uzvāra, noskrāpējot gaļas piecepumus.

    Pēc tam ieliek katlā atpakaļ gaļu, sīpolus, ķiplokus, timiāna zariņus un lauru lapu. Strauji uzvāra, noregulē mazu, jo mazu liesmiņu un sutina gaļu apmēram 2 stundas, gandrīz gatavu.

    Katlā liek burkānus un pastinakus, turpina sutināt apmēram pusstundu. Pēdējos pievieno kartupeļus un sutina, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz.

    Padoms: lai gaļa izsutinātos mīksta ātrāk, pa nakti to iesāli. Tikai šādā gadījumā sāli, ja vispār tas būs vajadzīgs, ēdienam pievieno pašās beigās.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form