Foto: Shutterstock
Šim sautējumam var izmantot liellopa krūšu vai šķiņķa gabalu. Tas gatavosies lēnām, toties rezultāts būs patiesi gards.
210Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgliellopa gaļa600 gkartupeļi200 gburkāni200 gpastinaki1 sīpols4 ķiploka daiviņas1 ĒKDižonas sinepes2 ĒKmilti500 mlbuljons (vai ūdens)150 mlkafija (dzēriens) šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari1 ĒKeļļa4 timiāna zariņi1 lauru lapa

Sagatavošana

1

Liellopa gaļu sagriež nelielu kumosu gabaliņos.

2

Nomizo un palielos gabalos sagriež kartupeļus, burkānus un pastinakus. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus.

3

Pagatavo kafiju.

4

Sautējuma katlā sakarsē eļļu, tajā pa daļām apcep gaļu no visām pusēm, noglabājot apcepto gaļu bļodā.

5

Kamēr cepas gaļa, bļodā samaisa kopā sinepes ar miltiem, pievieno buljonu, kafiju, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pēc gaļas cepšanas mērci lej sautējuma katlā, uzvāra, noskrāpējot gaļas piecepumus.

6

Pēc tam ieliek katlā atpakaļ gaļu, sīpolus, ķiplokus, timiāna zariņus un lauru lapu. Strauji uzvāra, noregulē mazu, jo mazu liesmiņu un sutina gaļu apmēram 2 stundas, gandrīz gatavu.

7

Katlā liek burkānus un pastinakus, turpina sutināt apmēram pusstundu. Pēdējos pievieno kartupeļus un sutina, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz.

Padoms: lai gaļa izsutinātos mīksta ātrāk, pa nakti to iesāli. Tikai šādā gadījumā sāli, ja vispār tas būs vajadzīgs, ēdienam pievieno pašās beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!