Liepziedu ievārījums cukura sīrupā
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg liepziedi
liepziedi
Sīrupam:
400 g
400 g cukurs
cukurs
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
1 g
1 g citronskābe
citronskābe
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Liepziedu ievārījums - veselības stiprināšanai ziemas sezonā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziediem nogriež augļa kātiņu un lapiņu, atstājot tikai pašus ziediņus.

    Tos liek sietā, skalo tekošā ūdenī, notecina un liek emaljētā traukā vai katliņā.

    Vienlaicīgi tiek sagatavots sīrups: emaljētā traukā ielej ūdeni, tad pievieno cukuru un vāra 5-7 minūtes, līdz pilnībā izkūst cukurs. Kad sīrups uzvārījies, to uzlej ziediem.

    Kad beidzot ziedi ir pārsegti ar sīrupu un nosēdušies, katlu liek uz plīts un vāra 30-40 minūtes, līdz ievārījums gatavs.

    Īsi pirms vārīšanās beigām pievieno citronskābi.

    Liepziedu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās un sausās burkās.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form