Foto: DELFI
Ja stirnas dārzā nav paspējušas nograuzt gardo skābeņu puduri, pagatavo atsvaidzinošu auksto zupu. Kefīra vietā izmantojot vien dažas karotes liesa skābā krējuma, zupas katls nebūs kaloriju bumba un pludmales sezonu varēsi sagaidīt izcilā formā. Droši var eksperimentēt ar zaļumiem un saplucināt arī rukolu vai kreses.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saujaskābenes3 gab.vārītas olas1 gab.gurķi saujasīpolloki pēc garšassinepes vai mārrutki3 ĒKskābs krējums

Sagatavošana

1

Saplūc pamatīgu sauju skābeņu.

Foto: DELFI
2

Skābenes noskalo un sagriež, liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tās nosedzas, un vāra dažas minūtes vieglā sālsūdenī, atdzesē. Nepacietīgāki ēdāji katliņu var likt auksta ūdens peldē.
Foto: DELFI
3

Tikmēr sagriež lociņus un svaigu gurķi – jo mazāki būs gabaliņi, jo labāk.
Foto: DELFI
4

Kad skābeņu novārījums atdzisis, pievieno zaļumus un dažas karotes liesa krējuma. Droši var likt arī kreses un pat rukolu. Noloba trīs iepriekš novārītas olas, sasmalcina un ber klāt. Pikantumam pēc patikas pievieno sinepes vai mārrutkus.
Foto: DELFI
5

Varbūt šī skābeņu zupa neuzvarēs ēdienu skaistumkonkursā, bet garšo izcili, turklāt nākamajā dienā zupa būs vēl smeķīgāka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!