Foto: Shutterstock
Kaut šis sacepums nevar lepoties ar lielu kaloriju daudzumu, tam piemīt citas lieliskas īpašības: piesātināta garša, vienkārša pagatavošanas metode un kraukšķīga garoziņa. Ir vērts izmēģināt, lai pārliecinātos, ka pat cukīni nīdēji var mainīt savas domas, nogaršojot šo burvīgo un svaigo garšu salikumu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3.5 tasescukīni1 TKsviests2 TKolas0.5 TKsāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKkukurūzas milti3 ĒKrīvmaize4 ĒKParmezāna siers, rīvēts3 gab.ķiploki, daiviņas

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Iesmērē cepamo veidni ar sviestu.

2

Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi.

3

Ar rokām saspiež rīvētos cukīni, lai atbrīvotu no liekā šķidruma, un nolej to. Olas atdala no čaumalām, liek bļodiņā un sakuļ. Tad pievieno tām rīvēto sieru, ķiplokus, sāli, piparus un kārtīgi samaisa (aromātam var pievienot arī sasmalcinātus zaļumus, piemēram, dilles).

4

Pievieno olu maisījumu cukīni un samaisa. Liek masu cepamajā veidnē, izlīdzina, pārkaisa rīvmaizes-kukurūzas miltu (tos var aizstāt ar maltām, nesaldinātām brokastu kukurūzas pārslām) maisījumu.

5

"Tasty" padoms: bez rīvmaizes virskārtas var arī iztikt, aizstājot to ar sarīvētu sieru, vai atstājot, kā ir.

6

Pārklāj veidni ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Tad foliju noņem un turpina cept sacepumu vēl 15 minūtes, līdz tas iegūst zeltaini brūnu garoziņu.

7

Pasniedz siltu ar bezpiedevu jogurtu vai tzatziki mērci (recepti meklē šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!