Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Trīsstūra formas siers ir īsts Lietuvas lepnums. Savdabīgumu sieram piešķir ne tikai tā īpašā forma, bet arī senais gatavošanas veids. Tā gatavošanai tiek izmantots pasterizēts govs piens un sūkalas. Siera masu ar rokām saliek īpaši šim nolūkam darinātos trīsstūrveida siera maisiņos, nospiež, tad iztin un apžāvē uz koka dēlīša. Pēdējā šī izstrādājuma pietura – kūpinātava, no kurienes siers iznāk garšīgi smaržojošs un skaisti "nosauļojies".

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Pienu uzkarsē līdz 90°C temperatūrai.

Pievieno un iemaisa uzkarsētas sūkalas – šādi izveidosies biezpiens.

Biezpienu izsmeļ, caurdurī notecina, liek bļodā un pievieno tējkaroti sāls. Biezpienu saber īpašā siera maisā vai iesien marlē un pusstundu nospiež

No auduma iztīto sieru ierīvē ar sāli un pipariem un apkaltē uz koka dēlīša.

Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Liek sieru kūpinātavā uz restītēm un kūpina apmēram 2 stundas.

Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Pēc tam ļaut tam atdzist, griež šķēlēs un pasniedz.

Lietuvas garšas: kūpināts biezpiena siers
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form