Foto: Shutterstock
Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gMascarpone300 giebiezinātais piens3 gab.bezrauga saldēta kārtainā mīkla pakā

Sagatavošana

1

Saldētās mīklas plāksnes mazliet atkausē, liek uz cepampapīra un katru plāksni sadursta ar dakšiņu. Pirms likšanas krāsnī plāksnes nedaudz apslaka ar aukstu ūdeni.

2

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

3

Liek mīklas plāksnes uz cepamā papīra un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes.

4

Tā sacep tik daudz plāksnes, cik augstu un apjomīgu kūku vēlas. Izceptās mīklas plāksnes, kamēr vēl siltas, atdala pa vidu tā, lai no vienas sanāk divas plāksnes.

5

Bļodā sakuļ maskarponi ar iebiezināto pienu. Ja šķiet, ka mīklas ir par daudz un krēma mazāk, var krēmam piejaukt klāt putukrējumu.

6

"Napoleonu" kārto taisnstūra traukā, liekot vienu pie otras 3 plāksnes blakus, katru kārtu pārsmērē ar sakulto krēmu.

7

Torti dekorē ar vienu sadrupinātu mīklas plāksni, kas izcepta brūnāka, nekā pārējās.

Padoms: ja vēlas, var kūkas kārtas papildināt ar kādu skābu, piemēram, plūmju ievārījuma kārtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!