Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē
Foto: J.Roze
2.7368 19
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļla
olīveļla
500 g
500 g vārītas, sarīvētas bietes
vārītas, sarīvētas bietes
100 g
100 g selerijas sakne
selerijas sakne
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
TK
TK ķimenes
ķimenes
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
4 gab.
4 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
3 gab.
3 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1 gab.
1 gab. citrona sula
citrona sula
2 gab.
2 gab. vistas vai dārzeņu buljona kubiņi
vistas vai dārzeņu buljona kubiņi
2 l
2 l ūdens
ūdens
Pasniegšanai
pēc garšas
pēc garšas skābais krējums
skābais krējums
pēc garšas
pēc garšas zaļumi, samalcināti
zaļumi, samalcināti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sarīvētu selerijas sakni, pēc pāris minūtēm pievieno piparus, lauru lapas, ķimenes.

    Vēl pēc pāris minūtēm pievieno bietes, tomātu pastu, nomizotus, sarīvētus ķiplokus, cukuru, citrona sulu un turpina cept 2-3 minūtes.

    Buljona kubiņus izšķīdina ūdenī un pievieno katliņa saturam. Uzliek vāku un vāra 5-8 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno sāli, ūdeni vai skābumu.

    Pasniedz ar skābo krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot sasmalcinātu čili, saldo čili mērci.

    Zupu var ēst arī aukstu, un uzsildīta tā garšo arvien labāk.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form