Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē
Foto: J.Roze
2.7500 16
Sarežģītība: viegli

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sarīvētu selerijas sakni, pēc pāris minūtēm pievieno piparus, lauru lapas, ķimenes.

Vēl pēc pāris minūtēm pievieno bietes, tomātu pastu, nomizotus, sarīvētus ķiplokus, cukuru, citrona sulu un turpina cept 2-3 minūtes.

Buljona kubiņus izšķīdina ūdenī un pievieno katliņa saturam. Uzliek vāku un vāra 5-8 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno sāli, ūdeni vai skābumu.

Pasniedz ar skābo krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot sasmalcinātu čili, saldo čili mērci.

Zupu var ēst arī aukstu, un uzsildīta tā garšo arvien labāk.

Comment Form