Foto: Publicitātes foto
Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 Paciņa "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma160 mlūdens110 mleļļa70 gskābs krējums1 ĒKrīvēta citrona miziņa PILDĪJUMAM:100 gcukurs80 mlcitrona sula80 gsviests4 olu dzeltenumi BEZĒ PUTĀM:2 olu baltumi100 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

2

Mīklu atpūtina 10 minūtes, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

3

Mafinus cep līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēcāk atdzesē.

4

Pagatavo pildījumu – katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 minūtes, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 stundas.

5

Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

6

Pagatavo bezē putu cepurīti – ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.

7

Olbaltumu putas ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!