Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti
Foto: Publicitātes foto
5.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 Paciņa "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma
Paciņa "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma
160 ml
160 ml ūdens
ūdens
110 ml
110 ml eļļa
eļļa
70 g
70 g skābs krējums
skābs krējums
1 ĒK
1 ĒK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
PILDĪJUMAM
100 g
100 g cukurs
cukurs
80 ml
80 ml citrona sula
citrona sula
80 g
80 g sviests
sviests
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
BEZĒ PUTĀM
2
2 olu baltumi
olu baltumi
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

    Mīklu atpūtina 10 minūtes, tad pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).

    Mafinus cep līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēcāk atdzesē.

    Pagatavo pildījumu – katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 minūtes, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 stundas.

    Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

    Pagatavo bezē putu cepurīti – ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.

    Olbaltumu putas ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form