Foto: DELFI
Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gķirbis2 olas120 mleļļa150 gcukurs (vislabāk brūnais)200 gmilti1 TKcepamais pulveris naža galssoda šķipsnasāls2 TKkanēlis0.5 TKingvera pulveris100 gbaltā šokolāde

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, sagriežot mazākos gabalos mīkstumu, liekot katliņā, pārlejot ar šļuku ūdens un sautējot zem vāka, lai gabaliņi kļūst mīksti. Kad ķirbis mīksts, to sablendē putras konsistencē. Noliek malā atdzist (karstā biezenī olas sarecēs).

2

Ķirbju biezenī iemaisa olas, cukuru un eļļu.

3

Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri. Vislabāk samaisīt ar putojamo slotiņu.

4

Biezeni iemaisa sausajās sastāvdaļās un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti samaisa viendabīgā mīklā. Iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus.

5

Mafinu pannā liek papīrīšus un ar saldējuma karoti (ģeniāls atklājums!) vai parasto ēdamkaroti pilda mīklu formiņās, aizpildot 2/3.

6

Cep 180 grādos 20-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēksiņi virspusē zeltaini brūni, un, koka irbulīti iespraužot, tas iznāks sauss, bez pieķepušas mīklas.

No šī daudzuma sanāks 12 mafini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!