Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi
Foto: DELFI
3.6667 3
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g ķirbis
ķirbis
2
2 olas
olas
120 ml
120 ml eļļa
eļļa
150 g
150 g cukurs (vislabāk brūnais)
cukurs (vislabāk brūnais)
200 g
200 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
naža gals
naža gals soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1/2 TK
1/2 TK ingvera pulveris
ingvera pulveris
100 g
100 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, sagriežot mazākos gabalos mīkstumu, liekot katliņā, pārlejot ar šļuku ūdens un sautējot zem vāka, lai gabaliņi kļūst mīksti. Kad ķirbis mīksts, to sablendē putras konsistencē. Noliek malā atdzist (karstā biezenī olas sarecēs).

    Ķirbju biezenī iemaisa olas, cukuru un eļļu.

    Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri. Vislabāk samaisīt ar putojamo slotiņu.

    Biezeni iemaisa sausajās sastāvdaļās un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti samaisa viendabīgā mīklā. Iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus.

    Mafinu pannā liek papīrīšus un ar saldējuma karoti (ģeniāls atklājums!) vai parasto ēdamkaroti pilda mīklu formiņās, aizpildot 2/3.

    Cep 180 grādos 20-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēksiņi virspusē zeltaini brūni, un, koka irbulīti iespraužot, tas iznāks sauss, bez pieķepušas mīklas.

    No šī daudzuma sanāks 12 mafini.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form