Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi
Foto: DELFI

Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.

Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, sagriežot mazākos gabalos mīkstumu, liekot katliņā, pārlejot ar šļuku ūdens un sautējot zem vāka, lai gabaliņi kļūst mīksti. Kad ķirbis mīksts, to sablendē putras konsistencē. Noliek malā atdzist (karstā biezenī olas sarecēs).

Ķirbju biezenī iemaisa olas, cukuru un eļļu.

Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri. Vislabāk samaisīt ar putojamo slotiņu.

Biezeni iemaisa sausajās sastāvdaļās un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti samaisa viendabīgā mīklā. Iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus.

Mafinu pannā liek papīrīšus un ar saldējuma karoti (ģeniāls atklājums!) vai parasto ēdamkaroti pilda mīklu formiņās, aizpildot 2/3.

Cep 180 grādos 20-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēksiņi virspusē zeltaini brūni, un, koka irbulīti iespraužot, tas iznāks sauss, bez pieķepušas mīklas.

No šī daudzuma sanāks 12 mafini.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form