Ziemīgie kēksiņi ar piparkūku krēmu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
16 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kēksiņiem
120 g
120 g sviests
sviests
120 g
120 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 gab.
3 gab. lauku olas
lauku olas
180 g
180 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 ĒK
3 ĒK žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
3 ĒK
3 ĒK sakapātas mandeles
sakapātas mandeles
Krēmam
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
320 g
320 g svaigais krēmsiers
svaigais krēmsiers
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
16 gab.
16 gab. piparkūkas
piparkūkas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Ja mājās vēl palikušas piparkūkas, lūk, ideja, kā tās likt lietā. Šo kēksiņu gardais noslēpums ir krēmā, kas veidots no piparkūkām, krēmsiera, saldā krējuma un pūdercukura. Kēksiņu labo garšu veido arī žāvētās dzērvenes un mandeles, kuru garšu nianses draudzīgi saspēlējas. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Sviestu izkausē.

    Ar putojamo slotiņu sakul olas ar cukuru, lēnām iemaisi sviestu.

    Samaisi miltus ar cepamo pulveri, dzērvenēm, mandelēm un iemaisi mīklā.

    Liec mīklu kēksiņu formās un cep 18–20 minūtes.

    Tikmēr gatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru, pamazām pievieno saldo krējumu, saputo visu stingrā krēma masā.

    Piparkūkas sasmalcini blenderī un iemaisi masā.

    Pildi krēmu konditorejas maisiņā.

    Kēksiņus atdzesē.

    Spied virsū krēmu, dekorē ar piparkūku drupačām, šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form