Mafini ar žāvētām dzērvenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 3
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g milti
milti
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
200 g
200 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
250 ml
250 ml piens
piens
2
2 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Ideālais kārums pie tējas vai kafijas tases – mīksti mafini ar žāvētām dzērvenēm un aromātisko kanēli.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

    Miltus izsijā bļodā, pievieno kanēli, cepamo pulveri un apmēram 125 gramus no visa nepieciešamā cukura. Pievieno sausajām sastāvdaļām arī dzērvenes.

    Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas, pievienojot tām pienu un eļļu. Pēc tam šķidrās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisa sausajās, līdz veidojas vienmērīgas mīklas masa.

    Sagatavo mafinu pannu, ieklājot tajā mafinu papīra formiņas. Mafinu formiņas piepilda apmēram ¾ pilnas. Virsū mīklai uzkaisa atlikušos cukurgraudiņus.

    Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz tie ir stingri, zeltaini un skaisti pacēlušies. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un tad pasniedz. Lai labi garšo!

    Padoms: mafinus vari pagatavot laicīgi, atdzesēt, bet pēc tam sasaldēt. Pirms ēšanas mafinus atkausē istabas temperatūrā vismaz 4 stundas. Pirms pasniegšanas ieliec uz dažām minūtēm cepeškrāsnī, lai tie sasiltu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form