Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Maģiski gardas siera kūkas recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkaramelizētie cepumi "Lotus" vai "Selga"70 gkausēts sviests3 olas100 gcukurs200 gbezpiedevu krēmsiers70 gmilti šķipsnasāls250 mlpiens (istabas temperatūrā)

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Sagatavo veidni 24 cm diametrā, ietauko to ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.

2

Sasmalcina cepumus un pievieno tiem kausēto sviestu, kārtīgi samaisa un liek veidnē. Drumstalas izlīdzina un sapresē.

3

Liek kūkas pamatni cepties 10 minūtes.

4

Pa to laiku gatavo pildījumu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

5

Lielā traukā saputo olas dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša. Pievieno krēmsieru, miltus un sāli. Turpina kult 2 minūtes.

6

Mīklu maisa ar putojamo slotiņu un pakāpeniski pievieno pienu.

7

Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos mīklā (svarīgi to nepārmaisīt!).

8

Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai un cep 50 minūtes.

9

Gatavo kūku izņem no krāsns, veidnē atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad ievieto ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti.

10

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!