Foto: Shutterstock
Magoņu maizītes - gardums jebkuriem svētkiem vai brīvdienām.
420Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
100 gsviests RAUGA MĪKLAI:500 gmilti1 glāzepiens25 graugs100 gsviests vai margarīn1 gab.ola cukurs sāls PILDĪJUMAM: magones ola vai kausēts sviests

Sagatavošana

1

Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

2

Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis. Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu.

3

Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas. Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.

4

Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē.

5

Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām.

6

Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek.

7

Mīklas plāksni izrullē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.

8

Atdzesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, pārziež ar sakultu olu vai sviestu, uzkaisa magones un satin veltnī. Veltni sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, liek uz ietaukotas cepamās plāts, uzraudzē, pārziež sakultu olu un cep.

9

Cep 15 minūtes 220*C.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!