Foto: Shutterstock
Salds un reizē skābs, krēmīga pildījuma pavadībā. Izcils deserts, kas neprasīs daudz laika gatavošanā un sajūsminās zefīru cienītājus. Liec lietā mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus, kivi, pomelo vai citus skābos augļus, kas ideāli kontrastēs ar saldumu.
150Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gkrējuma zefīrs4 gab.apelsīni4 gab.mandarīni100 ggrauzdēti lazdu rieksti300 mlsaldais krējums1 gab.paciņa želatīns

Sagatavošana

1

Zefīrus sagriež gabaliņos. Lazdu riekstus sasmalcina.

2

Nomizo divus apelsīnus un divus mandarīnus, sadala daiviņās, sagriež mazākos gabaliņos. Atlikušos divus apelsīnus nomizo un sagriež šķēlēs, mandarīnus nomizo un sadala daiviņās.

3

Želatīnu ber mazā katliņā, pārlej ar nelielu ūdens daudzumu. Pēc aptuveni 10 minūtēm to liek uz plīts un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz želatīns ir izkusis. Tad to nedaudz atdzesē.

4

Saputo saldo krējumu (cukuru nepievieno). Putukrējumam pievieno zefīru, riekstus, gabaliņos sagrieztos citrusaugļus, želatīnu, visu samaisa un dekorē ar atlikušo citrusaugļu šķēlēm. Tad lej veidnē, un liek ledusskapī uz pāris stundām.

5

Šo gardo saldo ēdienu var taisīt gan kā torti, liekot apaļajā tortes formā, gan kā kārtojumu, liekot nelielās stikla burciņās vai glāzēs.

Iesūtīja: Tomb raider

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!