Maigā citrusaugļu un zefīru kūka
Foto: Shutterstock
3.2353 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g krējuma zefīrs
krējuma zefīrs
4 gab.
4 gab. apelsīni
apelsīni
4 gab.
4 gab. mandarīni
mandarīni
100 g
100 g grauzdēti lazdu rieksti
grauzdēti lazdu rieksti
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
1 gab.
1 gab. paciņa želatīns
paciņa želatīns
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Krēmi
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Salds un reizē skābs, krēmīga pildījuma pavadībā. Izcils deserts, kas neprasīs daudz laika gatavošanā un sajūsminās zefīru cienītājus. Liec lietā mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus, kivi, pomelo vai citus skābos augļus, kas ideāli kontrastēs ar saldumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zefīrus sagriež gabaliņos. Lazdu riekstus sasmalcina.

    Nomizo divus apelsīnus un divus mandarīnus, sadala daiviņās, sagriež mazākos gabaliņos. Atlikušos divus apelsīnus nomizo un sagriež šķēlēs, mandarīnus nomizo un sadala daiviņās.

    Želatīnu ber mazā katliņā, pārlej ar nelielu ūdens daudzumu. Pēc aptuveni 10 minūtēm to liek uz plīts un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz želatīns ir izkusis. Tad to nedaudz atdzesē.

    Saputo saldo krējumu (cukuru nepievieno). Putukrējumam pievieno zefīru, riekstus, gabaliņos sagrieztos citrusaugļus, želatīnu, visu samaisa un dekorē ar atlikušo citrusaugļu šķēlēm. Tad lej veidnē, un liek ledusskapī uz pāris stundām.

    Šo gardo saldo ēdienu var taisīt gan kā torti, liekot apaļajā tortes formā, gan kā kārtojumu, liekot nelielās stikla burciņās vai glāzēs.

    Iesūtīja: Tomb raider

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form