Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas
Foto: Kristīne Taujena
3.3205 78
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
1.5
1.5 cepumu "Selga" paciņas
cepumu "Selga" paciņas
100 g
100 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK Demerara cukurs
Demerara cukurs
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
Pildījumam
400 g
400 g zemeņu jogurts
zemeņu jogurts
350 ml
350 ml saldais krējums
saldais krējums
4-5 ĒK
4-5 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
25 g
25 g želatīns
želatīns
pēc garšas
pēc garšas zemenes
zemenes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, pievieno cukuru un kanēli.

    Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

    Gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

    Iemaisa putukrējumā jogurtu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.

    Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar uz pusēm sagrieztām zemenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

    Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas
    Foto: Kristīne Taujena

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form