Rabarberu un vaniļas želeju kārtainais deserts
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Rabarberu želejai:
1 1/2 ĒK
1 1/2 ĒK beramais želatīns
beramais želatīns
300 ml
300 ml rabarberu sula
rabarberu sula
Vaniļas želejai:
1 1/2 ĒK
1 1/2 ĒK beramais želatīns
beramais želatīns
500 g
500 g vaniļas mērce
vaniļas mērce
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Želejas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viens no skaistākajiem kārtainajiem desertiem, kas redzēts. Rabarberu želeja mijas ar vaniļas mērces želeju, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar saldo un nedaudz skābeno garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo rabarberu želeju. Nelielā bļodiņā ber pusotru ēdamkaroti želatīna un aplej ar remdenu ūdeni, nedaudz apmaisa un ļauj tam uzbriest trīs līdz piecas minūtes.

    Kad želatīns uzbriedis, pielej dažas ēdamkarotes verdoša ūdens un to izšķīdina vienmērīgā masā. Pielej klāt vēl aptuveni 300 ml ūdens, šķidrumu nepārtraukti maisot, lai želatīns nesastingtu.

    Tad lej klāt rabarberu sulu, kas pagatavota iepriekš, piemēram, iedvesmojoties no šīs receptes. Želeju samaisa un nelielu kārtiņu ielej deserta trauciņos, lai sastingtu. Tā kā pārmīšus tiks mainītas deserta kārtas, rabarberu želeju tur siltā vietā, lai tā nesastingtu.

    Pēc tam gatavo vaniļas krēma kārtu. Želatīnu sagatavo tieši tāpat kā iepriekš, vienīgā atšķirība – uzbriedušajā želatīnā iemaisa četras ēdamkarotes verdoša ūdens un samaisa, līdz tas izšķīst.

    Izšķīdušajam želatīnam pievieno vaniļas mērci, kārtīgi samaisot. Vaniļas mērci var pirkt jau gatavu, vai arī pagatavot pats, vadoties pēc šīs receptes. Vaniļas želeju ielej plānā kārtā deserta trauciņos virsū rabarberu želejai, un trauciņus liek atpakaļ ledusskapī, lai sastingst.

    Kārtu veidošanu atkārto, līdz želejas beigušās. Pēc katras jaunas ielietās kārtas, deserta traukus liek ledusskapī.

    Ilgstošajā procesā želejas var uzsildīt katliņā, lai lielajās bļodās tās nesastingst. Lai paātrinātu procesu, pirms kārtainā deserta gatavošanas, traukus, kuros tas tiks pildīts, vismaz stundu noturi ledusskapī.

    Gatavos desertus var glabāt ledusskapī pat divas līdz trīs dienas. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form