Maigi, saldi un no sirds: ogu zefīri māmiņai
Foto: Dabas saldumu maģija
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatmasai
1 gab.
1 gab. olu baltums
olu baltums
125 g
125 g cukurs
cukurs
130 g
130 g ogas
ogas
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
Sīrupam
1 gab.
1 gab. agara želatīns, paciņa
agara želatīns, paciņa
80 ml
80 ml ūdens
ūdens
400 g
400 g cukurs
cukurs
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pasaules Virtuve
  • Svētdien Mātes diena – kā palutināsi mammu? Varbūt ar svaigiem pašgatavotiem zefīriņiem? Tajos ir mazliet olu, mazliet cukura, mazliet ogu un daudz mīlestības! Receptes autore ir saldumu burve Ilze Kupča.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miksera traukā liek olu baltumu, cukuru, ogas un puto līdz stingrām putām.

    Vienlaikus katliņā ielej aukstu ūdeni, ieber agaru un atstāj uz piecām minūtēm.

    Liek to vārīties, vāra piecas minūtes, pievieno cukuru un turpina vārīt, līdz sīrups kļūst nedaudz staipīgs.

    Olu masu turpinot miksēt, tai lēni pielej karsto sīrupu un puto vēl 10-15 minūtes.

    Maigi, saldi un no sirds: ogu zefīri māmiņai
    Foto: Dabas saldumu maģija

    Ņem konditorejas maisiņu un uzgalīti, liek masu maisiņā un veido zefīrus.

    Kad zefīri gana sastinguši, pārber tos ar pūdercukuru. Zefīrus kaltē, kamēr gatavi, līdz pat 12 stundām.

    Maigi, saldi un no sirds: ogu zefīri māmiņai
    Foto: Dabas saldumu maģija

    Lai izdodas salds un gards pārsteigums!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form