Maigie krējuma cepumiņi paši kūst uz mēles. Lai labi garšo!
300Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gskābs krējums100 gsviests2 olas0.75 glāzescukurs1 ĒKvaniļas cukurs3.5 glāzesmilti1.5 TKcepamais pulveris pūdercukurs, magoņu sēklas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Miltus iesijā bļodā un pievieno cepampulveri. Olas sakuļ ar cukuru.

2

Olām pievieno mīkstu sviestu, visu kārtīgi samaisa.

3

Masai pievieno krējumu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Pakāpeniski masai pievieno sijātos miltus. Mīklu samīca, izveido apaļu bumbu, pārkaisa ar miltiem.

4

Mīklas bļodu pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām, trijām stundām.

5

Atpūtušos mīklu izrullē 0,8-1 cm biezumā un ar formiņām izspiež cepumus. Ja pa rokai nav cepumu formiņas, ar platu, asu nazi mīklu griež kvadrātiņos vai rombiņos.

6

Cepumus pārkaisa ar cukura un magoņu sēklu maisījumu un liek sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 15-20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Cepšanas ilgums atkarīgs no cepumu biezuma.

Ja negaršo magoņu sēklas, tās var nelikt, tā vietā gatavos cepumus pārkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!