Mājās cepta ciabatta jeb čabata
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
7 g
7 g sausais raugs
sausais raugs
1 TK
1 TK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
manna kukulīšu apviļāšanai
manna kukulīšu apviļāšanai
Pasniegšanai:
 
olīveļļa
olīveļļa
 
balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
Piederumi:
 
cepamā panna izklāta ar cepamo papīru
cepamā panna izklāta ar cepamo papīru
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Gardā Vidusjūras maizīte ciabatta jeb latviski dēvēta par čabatu garšos ikvienā maltītē. No kviešu miltiem gatavotās mīklas sanāks divi maizes klaipiņi, kurus baudīt siltus kopā ar olīveļļu, balzamiko etiķi vai sviestu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus ber bļodā, iemaisa tajos raugu un sāli. Pēc tam pievieno eļļu un 400 ml siltu ūdeni. Mīklu kārtīgi maisa aptuveni 5 - 8 minūtes (visvienkāršāk to darīt virtuves kombainā mīklas sajaukšanas režīmā). Mīklu jauc līdz tā ir elastīga.

    Ņem ietaukotu trauku, vislabāk taisnstūra formas, un ar karoti iecilā tajā mīklas kukulīti. Trauka virsmu noklāj ar ieeļļotu cepamo papīru un pārsedz ar virtuves dvielīti.

    Mīklai ļauj uzbriest tik ilgi, līdz tās apjoms divkāršojies.

    Pēc tam uzmanīgi izņem pusi mīklas no trauka un liek uz virsmas, kas apkaisīta ar mannu. Mannā apviļā arī otru kukulīša pusi un liek uz cepamās pannas. To pašu izdara ar otru pusi mīklas.

    Pirms maizi cept, pārklāj abus kukulīšus ar ieeļļoto cepamo papīru un atstāj vēl nedaudz uzbriest.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

    Maizi liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un garoziņa kļuvusi cieta.

    Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Čabatu pasniedz siltu vai jau atdzisušu. Bauda iemērcētu olīveļļā vai balzamiko etiķī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form