Maizes alus
Foto: Shutterstock

Gardais maizes alus pēc Pirtnieka receptes.

Ņem sauso maizes kvasu (vai cepeškrāsnī apgrauzdētu rupjmaizi), aplej ar verdošu ūdeni, samaisa, patur kādu stundu, nolej no virsas dzidro šķidrumu, tam pievieno nedaudz cukuru un maizes raugu.

Pārklāj drāniņu un raudzē - cik nu stipru grib. Raudzēšanai pietiks ar pāris dienām, tad spundē burkā un liek vēsumā. Vēl pēc pāris dienām dzerams (ja kas vēl atlicis!).

Stiprums atkarīgs no cukura un rauga daudzuma.

Sauso maizes kvasu var nopirkt lielveikalos, turpat kur maizes zupas, putraimi, utml. Centrāltirgu mēdz būt iesals bez cukura, melase - no tā taisa alu. Saldais iesala ekstrakts ir par saldu, to var cukura vietā likt klāt tam kvasam, bet no viena paša nevar.

Proporcijas rakstītas uz kvasa un iesala iepakojuma. Alus būs tikai garšīgāks, ja iesala vai kvasa būs vairāk un ūdens mazāk.

Divas paciņas kvasa( vai četrus kukulīšus "Klasiskā rupjmaize", sagriezta šķēlītēs), 10 l ūdens, 1 glāze cukura, ¼ paciņas rauga.

Apmēram 1 glāzi sausu apiņu aplej ar 1 l ūdens un uzvāra, ielej šķidrumu misā, biezumus ieliec marles maisiņā un iekarini rūgstošajā alus šķidrumā - rūgtumam un konservēšanai.

Iesūtīja: Pirtnieks

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form