Maizes zupas recepte
Foto: DELFI
3.9474 19
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g rudzu maize
rudzu maize
6 glāzes
6 glāzes ūdens
ūdens
150 g
150 g žāvēti augļi (rozīnes, dzērvenes, āboli, plūmes - pēc izvēles)
žāvēti augļi (rozīnes, dzērvenes, āboli, plūmes - pēc izvēles)
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
dzērvenes vai svaigi spiesta citrona sula
dzērvenes vai svaigi spiesta citrona sula
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
Pasniegšanai:
 
putukrējums vai piens
putukrējums vai piens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Saldās zupas
  • Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kurš raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, rupjmaize, deserta galvenā sastāvdaļa, ir mūsu zemes "īpatnība". Baudi to ar gaisīgu putukrējumu vai pienu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ātrajā variantā to var gatavot arī no veikalos nopērkamajiem gatavajiem maisījumiem, ko piedāvā vietējie ražotāji, tomēr pašu gatavotā būs, pirmkārt, lētāka, otrkārt, gardāka, treškārt, ideāli atbildīs ēdāju gaumei, jo varēsi gan dažādot garšu, gan pielāgot saldumu.

    Rupjmaizes šķēles apgrauzdē no abām pusēm cepeškrāsnī (10-15 minūtes no katras puses). Ja garoza ir ļoti bieza vai melna, to apgriež - maizes zupa no tā kļūs tikai labāka!

    Kamēr grauzdējas maize, žāvētos augļus noskalo un, ja nepieciešams, sagriež smalkāk.

    Grauzdētās maizes šķēles liek katlā un pārlej ar 6 glāzēm verdoša ūdens. Ļauj maizei apmēram pusstundu nostāvēties.

    Izmērcēto un uzbriedināto maizi ar visu šķidrumu izberž caur vidēji rupju sietu vai ar blenderi sasmalcina. Labāk garšos, ja nebūs saberzta pārāk smalki - jājūtas rupjmaizes kriksīšiem!

    Pievieno žāvētos augļus un cukuru, nedaudz kanēli. Lai deserts nebūtu pliekans, pievieno nedaudz svaigas dzērvenes (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu - pāris ēdamkarotēm).

    Katliņu liek uz lēnas uguns un maisot karsē kādas 4-5 minūtes. Tad atdzesē un pasniedz ar sakultu putukrējumu. Nākamajā dienā maizes zupa būs biezāka un to var pasniegt ar pienu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form